28 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ä°LBANK’tan Bursa’ya içme suyu arıtma tesisi desteÄŸi

Osmangazi Demirtaş Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi ile günde 51 bin 840 metreküp su Doğanevler ve İsmetiye mahallelerine ulaştırıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), Bursa Osmangazi Demirtaş Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinin kurulumuna destek oldu.

Ä°LBANK’tan yapılan yazılı açıklamada, ÅŸehirlerin temiz su ihtiyacının karşılanması ve halk saÄŸlığının koruması amacıyla uygulanacak projelere katkı saÄŸlanmaya devam edildiÄŸi belirtildi.

Bu kapsamda, Ä°LBANK’ın, ham suyun etkin ve verimli bir ÅŸekilde arıtılmasını saÄŸlayan Bursa Osmangazi DemirtaÅŸ Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinin inÅŸasına destek olduÄŸunun bildirilerek, ÅŸunlar kaydedildi:

“14 Nisan 2023’te inÅŸaat çalışmalarının baÅŸlatıldığı Bursa Osmangazi DemirtaÅŸ Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi, 21 AÄŸustos 2024’ten itibaren hizmet vermeye baÅŸladı. Osmangazi DemirtaÅŸ’ta bulunan 42 derin su kuyusuyla iÅŸletilen tesis, günde 51 bin 840 metreküp suyu arıtarak, DoÄŸanevler ve Ä°smetiye mahallerinin temiz ve saÄŸlıklı içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün belirlediÄŸi 430 kriterden geçen su, yaklaşık 400 bin kiÅŸiye ulaÅŸtırılıyor.

Temiz suya eriÅŸim sorununa çözüm sunan modern teknolojiye sahip DemirtaÅŸ Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi, kuyu sularının kalitesini artırarak daha temiz ve saÄŸlıklı hale getiriyor. Tesiste, ham sudaki bulanıklığın giderilmesi için 18 adet filtre tankını kapsayan filtre binası, ham su ve temiz suyu toplayan 2 bin 500 metreküp kapasiteli depoya yer verildi. Sürdürülebilir su yönetimi ve çevre koruma hedefi açısından önemli bir rol oynayan tesiste, arıtma iÅŸlemlerinden geçirilen sular, güvenli kullanım standardına getiriliyor.”

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BURULAÅž: Kadın – erkek otobüs ÅŸoförü alınacak

HIZLI YORUM YAP