01 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, kurumun merkez binasında gerçekleştirildi.
Küle, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını anımsattı.
Soruşturma heyeti temsilcisi, Kocaeli’de faaliyet gösteren söz konusu özel okulun bu ildeki diğer bazı özel okullarla birlikte yemek ücretlerini tespit ettiği ve öğretmenlere yönelik iş gücü pazarında rekabeti kısıtladığı iddiasıyla soruşturmanın açıldığını söyledi.
Temsilci, yapılan inceleme, tespit ve değerlendirme sonucunda, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ’nin kanunu ihlal ettiğini savunarak, teşebbüse idari para cezası uygulanması talebinde bulundu.
Şirket temsilcisi ise teşebbüsün rekabeti ihlal ettiğini ispatlar nitelikte somut delil bulunmadığını savundu.
Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha erken alınması durumunda Kurumun internet sitesinden duyurulacak.
Söz konusu iddialar kapsamında yürütülen soruşturmada 18 özel okul uzlaşma yoluna gitmişti.
Bu kapsamda bir özel okul bakımından yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi, bir özel okul açısından eğitim ücretlerinin birlikte tespit edilmesi, 11 özel okul bakımından eğitim ve yemek ücretlerinin birlikte kararlaştırılması ile iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemler, 5 özel okul bakımından ise yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi ile iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemler nedeniyle olmak üzere 18 okula 7 milyon 33 bin 717 lira idari para cezası verilmişti.
Söz konusu dosya kapsamında uzlaşma usulüne başvurmayan tek taraf ise bugün sözlü savunma toplantısı yapılan Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ olmuştu.
AA
Rekabet Kurulu Adidas’a soruşturma açtı
1
Bakanlıktan süt şirketlerine 58 milyon TL’lik haksız fiyat cezası
7778 kez okundu
2
URTEB Yönetim Kurulu’nda Gündem;
3
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
6721 kez okundu
4
Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma
6676 kez okundu
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
Bozbey’le birlikte kimler gözaltına alındı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltında
Trump’tan İran’a yeni tehdit
İstanbul için kritik uyarı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın
Форекс брокеры с лицензией НБ РБ: ТОП Беларуси Надёжность и безопасность
Ekonomik güven 8 ayın en düşüğünde
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
Bozbey’le birlikte kimler gözaltına alındı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltında
Trump’tan İran’a yeni tehdit
İstanbul için kritik uyarı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın
Форекс брокеры с лицензией НБ РБ: ТОП Беларуси Надёжность и безопасность
Ekonomik güven 8 ayın en düşüğünde
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan