06 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Dahilde işleme izin belgelerine ek süre
Rusya Ukrayna savaşı mücbir sebep sayıldı

Rusya/Ukrayna savaşı nedeniyle ihracat yapamayan firmalar, dahilde işleme izin belgesinin süresinin uzatılmasını talep etmişti. Rekabet.net olarak gündeme getirdiğimiz konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı firmalara ek süre verildiğini duyurdu.

Türkiye’nin dış ticaretini birçok yönden olumsuz etkileyen Rusya/Ukrayna savaşı bölgeye yapılan ihracatın durmasına sebep oldu. Bu nedenle gümrük müşavirleri ve birçok STK savaş nedeniyle dahilde işleme izin belgesi/izni sahibi firmalara ek süre verilmesini talep etmişti. Rekabet.net olarak konuyu haber yapmış ve firmaların taleplerini kamuoyuyla paylaşmıştık.

İlgili haber (https://rekabet.net/rusya-ukrayna-savasi-ihracati-durdurdu-dahilde-isleme-izin-belgelerine-ek-sure-verilmeli/)

EK SÜRE ONAYLANDI

Haberimizin yayınlanmasından kısa bir süre sonra dış ticaret yapan firmaların beklediği haber geldi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret ve Bölge Müdürlüklerine gönderdiği “Mücbir Sebep-Ek Süre Onayı” konulu yazısında, Rusya ve Ukrayna’ya ihracat yapan firmaların dahilde işleme izin belgelerinin sürelerinin uzatıldığı bildirildi.

İhracat Genel Müdürlüğü’nün Bölge Müdürlüklerine dağıtımlı yazılarına göre ek süre verilebilmesi için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekli;

  • Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) , 04 Nisan 2022 tarihinden önce düzenlenmiş olmalı,
  • Gerçekleştirilmeyen ihracatın Ukrayna ve Rusya’ya yapılacağının akreditif , kontrat , anlaşma vb. bir belgeyle doğrulanması ya da belge sahibi firmaların son 4 yıl içinde savaş bölgesine ihracat yapmış olması,

Ek süre müracaatlarının en geç belge izin süre sonundan itibaren 3 ay içinde yapılması durumunda 6 aya kadar ek süre verilebilecek.

Ticaret Bakanlığı’nın gönderdiği yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

http://bugumder.org/yuklenenler/1_d_0_icerik_4395_1649239962_2.pdf

Rekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Otomotivde en fazla ihracatı…

HIZLI YORUM YAP