29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Dünyanın en rekabetçi ekonomisi açıklandı

Dünya Ekonomi Forumu tarafından hazırlanan Küresel Rekabet Raporu'nda, dünyanın ekonomik ve teknolojik olarak en rekabetçi ekonomisinin Singapur olduğu belirtildi.

Dünya Ekonomi Forumu‘nun (WEF) Küresel Rekabet Raporu’na göre, bu yıl dünyanın ekonomik ve teknolojik olarak en rekabetçi ekonomisi Singapur olarak belirlendi. Türkiye, 62,1 puanla 61. sıradaki yerini korudu.

WEF’in 141 ülkenin dijital beceriler ve iÅŸ yapma kolaylığı gibi 103 temel göstergesinin ölçüldüÄŸü 2019 yılı Küresel Rekabet Raporu açıklandı. Buna göre, dünyanın ekonomik ve teknolojik olarak en rekabetçi ekonomisi 84,8 puanla Singapur oldu. Singapur’un kamu sektörü, iÅŸ gücü ve altyapısının rekabet raporunda yüksek puanlar alması dikkati çekti.

Küresel rekabet sıralamasında ABD birincilikten düÅŸerek 83,7 puanla ikinci, Hong Kong 83,1 puanla üçüncü ve Hollanda 82,4 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Ä°sviçre küresel rekabet sıralamasında bu yıl 1 sıra düÅŸerek 82,3 puanla sırasıyla 5’inci sıraya gerilerken, Japonya 1 sıra gerileyerek 82,3 puanla 6’ncı sırada yer aldı.

Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya, 4 basamak gerileyerek 81,8 puanla 7’inci sıraya düÅŸtü. Ä°sveç bir basamak yükselerek 81,2 puanla 8’inci sırada yer alırken, Ä°ngiltere bir basamak gerileyerek 81,2 puanla 9’uncu sırada yer aldı. Danimarka ise 81,2 puanla 10’uncu sıradaki yerini korudu.

Danimarka’yı, Finlandiya, Tayvan, Güney Kore, Kanada, Fransa, Avustralya, Norveç, Lüksemburg, Yeni Zelanda ve Ä°srail takip etti. 

Türkiye puanını yükseltti

Türkiye ise bu yıl puanını 0,5 puan yükseltti ve 62,1 puana ulaÅŸtı. Bu puanla Türkiye 61. sıradaki yerini korudu. Türkiye saÄŸlık (100 üzerinden 87,1 puan) ve altyapı (74 puan) alanlarında ilerleme saÄŸlayarak sırasıyla 42. ve 49. sırada yer aldı.

Raporda, geçen yıl dünyanın ekonomik ve teknolojik olarak en rekabetçi ekonomisi olan ABD’nin, bu yıl ikinci sırada yer almasına raÄŸmen inovasyonun itici gücü olarak kalmaya devam ettiÄŸi vurgulandı. 

2008 küresel finansal krizden on yıl geçtiÄŸi hatırlatılan raporda, “Büyük merkez bankaları tarafından 10 trilyon doların üzerinde bir likidite enjekte edilmesine raÄŸmen, küresel ekonomi, düÅŸük veya sığ verimlilik artışı döngüsünde takılı kalmaya devam ediyor.” deÄŸerlendirmesine yer verildi.

“Rekabeti artırıcı yatırımlar teÅŸvik edilmeli”

WEF raporunda, merkez bankalarının “zayıf verimlilikte” bazı suçlamaları kabul etmesi gerektiÄŸine iÅŸaret edilerek, yatırım öncelikli teÅŸviklerin geliÅŸmiÅŸ ekonomilerde durgunluk döneminde büyümeyi yeniden tetiklemek için uygun bir eylem olacağına vurgu yapıldı.

Raporda, paylaşılan refahın artırılması konusunda ülkelere, “fırsat eÅŸitliÄŸini artırmayı, adil rekabeti teÅŸvik etmeyi, vergi sistemlerini ile sosyal koruma önlemlerini güncellemeyi ve rekabeti artırıcı yatırımları teÅŸvik etmeyi” tavsiyesinde bulunuldu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kömür sahası işletme hakkı ruhsat devri ihalesi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.