06 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Meslek lisesi ilk ihracatını yaptı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde salgın döneminde artan talebi karşılamak için hijyen malzemesi üretimine başlayan Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ihracata başladı.

Okulun kimya teknolojisi alanında eğitim gören öğrenciler, Kovid-19 sürecinde talebin artmasıyla öğretmenleri gözetiminde hijyen malzemesi üretiyor.

Öğrencilerin atölyede ürettiği sabun, yüzey temizleyici, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu ve deterjanlar okullardan, kamu kurumlarından ve fabrikalardan yoğun talep gördü.

“Talepleri yetiÅŸtiremiyoruz”

Okul müdürü Hasan Dardağan, öğrencilerin işi iş yerinde öğrenmelerinin önemli olduğunu, pratik yaparak kendilerini geliştirdiklerini anlattı.

Öğrencilerin atölyede çalışarak devletin öngördüğü oranda ücret alıp kendilerine ve aile bütçelerine katkı saÄŸladığını aktaran DardaÄŸan, “Åžu anda talepleri yetiÅŸtiremiyoruz. Kamu kuruÅŸlarının talepleri çok fazla.” dedi.

Mesleki eÄŸitimde olmazsa olmazdan birinin iÅŸletmelerle iÅŸ birliÄŸi olduÄŸunu vurgulayan DardaÄŸan, “Bizler de iÅŸ yerleriyle protokol yaptık. Ãœrünlerimizin dışa açılımı anlamında bize yardımcı oldular. Ãœrünlerimizi yurt dışına numune gönderdik. Daha sonra talepleri doÄŸrultusunda yurt dışına ihracat iÅŸine baÅŸlamış olduk. Åžu anda sadece Bosna Hersek’e gönderdik, bundan sonraki talepler doÄŸrultusunda da göndermeye çalışacağız.” diye konuÅŸtu.

“Okulumuzdan mezun öğrenciler rahatça iÅŸ imkanı buluyor”

Dardağan, öğrencilerin son sınıflarda beceri eğitimi gördüklerini, bazılarının üniversiteye gittiğini, çalışmak isteyenlere de iş imkanı sunduklarını dile getirdi.

Okulun bu konuda istatistiklerinin gayet iyi olduÄŸuna deÄŸinen DardaÄŸan, “Mezun ettiÄŸimiz öğrencilere istedikleri anda staj yaptıkları ya da istedikleri yerde istihdam saÄŸlıyoruz. Çok rahat iÅŸ bulma imkanları var. Ä°ÅŸletmeler öğrencilerimizden memnun. Ä°stihdam istatistiklerine baktığımızda okulumuzdan mezun öğrencilerimizin iÅŸ bulma oranları yüksek. Okulumuzdaki 5 bölümün mezunlarının istihdam oranının genel ortalamasını aldığımızda yüzde 70-75’leri buluyor.” ifadelerini kullandı.

“Kaliteli ürünleri piyasanın altında müşterilere sunuyoruz”

Okulun teknik müdür yardımcısı Ahmet Almak da yapılan testlerde ürünlerde hiçbir sıkıntı olmadığını ifade etti.

Almak, şöyle konuştu:

“200 ton antibakteriyel el solüsyonu ve kolonya, 300 ton ise endüstriyel temizlik ürünleri olmak üzere 500 ton ürün yaptık. Kaliteli ürünlerimizi piyasanın altında müşterilerimize sunuyoruz. Bu konudaki geri dönüşlerimiz de gayet iyi. Kamu kurum kuruluÅŸları ve özel sektörden birçok fabrikaya ürün veriyoruz. KiÅŸiye özel ürünler de üretiyoruz. Ar-Ge yaparak ürünlerimizi geliÅŸtirdik.”

Öğrencilerden Yusuf YeÅŸilyurt da öğrenip üretim yapmanın kendileri için çok faydalı olduÄŸunu dile getirerek, “Burada yaptığım iÅŸlerle tecrübe kazandım. Burada öğrendiklerimle ileride duruma göre kendime bir dükkan ya da fabrika açmayı düşünebilirim” dedi.

Tülin Merdin de iÅŸ hayatına erken atıldıklarını belirterek, “Bu, bizim için daha iyi. Burada tecrübe edinip emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Hem ailemize katkıda bulunuyoruz hem de harçlıklarımızı çıkarıyoruz. Ä°ÅŸ hayatını öğrenmiÅŸ oluyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gübre ihracatı tamamen yasaklanacak mı?

HIZLI YORUM YAP