20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabetin bozulduğuna yönelik haberlerin ardından şeker fabrikalarına inceleme başlatıldığını duyurdu.
Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır” denildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi:
“Ticaret Bakanlığı olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı hem de tüketiciyi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam edeceğiz.”
NE OLMUŞTU?
Son günlerde ayçiçek yağında yaşanan tedarik ve fiyat krizinden sonra şimdi de şekerde benzer bir sorun yaşanıyor.
Şeker fabrikalarından istedikleri miktarda şeker tedarik edemediklerini söyleyen esnaf, toptancı ve marketlerden topladıkları şekerle üretim yapabiliyor.
İstanbul Şekerciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 6 aydır yaşadığımız sorun, son 10 gün içinde derinleşti. Şekerin toptan fiyatı, perakendeden daha pahalı hale geldi. Marketlerde şekerin kilosunu 9-12 liradan bulabilirken toptan aldığımızda 15 liradan alabiliyoruz” demişti.
Bazı birleşme ve devralma başvurularını onayladı
1
Bakanlıktan süt şirketlerine 58 milyon TL’lik haksız fiyat cezası
6813 kez okundu
2
URTEB Yönetim Kurulu’nda Gündem;
5
URTEB’DE ÖZENALP YENİDEN GENEL BAŞKAN
5867 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı değişiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 şirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı değişiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 şirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan