05 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Termik Santrallerde Afet Yönetimi” çalıştayı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uhdesinde, Elektrik Üretim AŞ koordinasyonunda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleşen "Termik Santrallerde Afet Yönetimi" konulu çalıştaya video konferans ile katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin özellikle 1999 depreminin ardından afet yönetimi ve koordinasyonunda önemli ilerlemeler kaydettiÄŸini belirterek, “Enerji tarafında tedbir ve sürekli tatbikat ilkesiyle proaktif bir yol izliyoruz. Bakanlığımız bünyesinde kurduÄŸumuz Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla enerjide yaÅŸanabilecek olası bütün krizleri en ince detayına kadar çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uhdesinde, Elektrik Ãœretim AÅž koordinasyonunda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Ãœniversitesi’nde gerçekleÅŸen “Termik Santrallerde Afet Yönetimi” konulu çalıştaya video konferans ile katıldı.

Meydana gelen yangın felaketinde bölgede faaliyet gösteren termik santrallerin zarar görmemesi için gerekli bütün çalışmaların ve koordinasyonun sağlandığını aktaran Dönmez, şöyle devam etti:

“Her afet sonrası süreçlerimizi yeniden ele alıyoruz. Yol haritamızı edindiÄŸimiz tecrübelere göre güncelliyoruz. Özellikle kriz zamanlarında hızlı karar alma ve aksiyona geçme noktasında Bakanlığımız önemli deneyimlere sahip. Enerji tarafında tedbir ve sürekli tatbikat ilkesiyle proaktif bir yol izliyoruz. Bakanlığımız bünyesinde kurduÄŸumuz Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla enerjide yaÅŸanabilecek olası bütün krizleri en ince detayına kadar çalıştık. Hepsiyle ilgili yol haritalarımızı ve aksiyon planlarımızı belirledik. Hasar gören altyapıların onarılmasından lojistiÄŸe kadar bütün süreçleri tek tek çalıştık.”

Elektrik Ãœretim AÅž (EÃœAÅž) Genel Müdürü Ä°zzet Alagöz ise Türkiye’nin kriz yönetimini iyi baÅŸaran bir ülke olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Kriz bittikten sonra da profesyonel hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor. Kriz gelmeden krize hazır olmamız gerekir.” dedi.

Alagöz, santrallerin sadece teknik güvenliÄŸinden sorumlu olmadıklarına dikkati çekerek, “Santrali bütün verimliliÄŸiyle ayakta tutmak zorundayız. Bunu da kiminle yapacağız, insanlarla. Ben santrali koruyacağım ama bu salonda yapacağımız çalıştayın sonucunda da bu santrali koruyan insanları da nasıl koruyacağımızı iyice belirlememiz gerekiyor.” diye konuÅŸtu.

Termik santrallerin iÅŸletilmesine iliÅŸkin EÃœAÅž’ın sahip olduÄŸu kurumsal tecrübeyi anlatan Alagöz, ÅŸunları kaydetti:

“Ãœnitelerinin yerleÅŸiminden sesini duyarak ihtiyacını anlamamız gerekli, bakımını yapmamız gerektiÄŸini anlamak zorundayız. Bunları biliriz. Biz bir türbin nasıl çalışır biliriz. Elektik santralinin içindeki ünitelere hakim olmak zorundayız. Hidrojeni soÄŸutmak için kullanmamız gerektiÄŸini ve ne kadar hidrojene ihtiyacımız olduÄŸunu biliriz ama hidrojenin patlayabileceÄŸini bilemeyebiliriz. DiÄŸer tarafta, kömür santrallerinde belli üretimleri garantiye alabilmemiz için belli oranda kömür stoklamamız gerekiyor. Santrali durdurmak kolay bir ÅŸey deÄŸil dolayısıyla stok sahasını yönetebilmemiz gerekiyor. Stok sahasıyla ilgili yapılması gerekeni biliriz ama yangın durumunda stok sahasını nasıl koruyacağımızı bilemeyebiliriz. Ama bilene sormalıyız. Bu çalıştayın da gerekçesi bu.

Kriz yönetmeyi iyi baÅŸaran bir ülkeyiz. Kriz bittikten sonra da profesyonel hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor. Kriz gelmeden krize hazır olmamız gerekir. Bütün tedbirleri konuÅŸalım. Devlet olarak biz üzerimize düşeni yapalım, tedbirleri devlet ve millet olarak birlikte alalım.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hataylı balıkçılar “vira bismillah” dedi

HIZLI YORUM YAP