30 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabından gümrük vergilerine ilişkin paylaşımda bulundu.
Hiç kimsenin, özellikle de ABD’ye açık ara en kötü davranan Çin’in ülkesine karşı kullanılan haksız ticaret dengeleri ve parasal olmayan gümrük vergileri engelleri konusunda “kurtulmadığını” vurgulayan Trump, cuma günü herhangi bir tarife “muafiyeti” açıklanmadığını kaydetti.
Trump, söz konusu ürünlerin fentanil krizi nedeniyle uygulanan mevcut yüzde 20 oranındaki gümrük vergilerine tabi olduğunu ve sadece farklı bir tarife kategorisine taşındıklarını aktardı.
ABD BaÅŸkanı Trump, “Sahte haber medyası bunu biliyor ama haber yapmayı reddediyor. YaklaÅŸan Ulusal Güvenlik Tarife İncelemelerinde yarı iletkenlere ve tüm elektronik tedarik zincirine bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu ürünlerin ABD’de üretilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Trump, diÄŸer ülkelere özellikle “Çin gibi düşmanca ticaret yapanlara” baÄŸlı kalarak rehin tutulmayacaklarının ortaya çıktığını kaydetti.
Trump, “Ayrıca, onların bizi on yıllardır ticaret yoluyla istismar etmelerine de artık izin veremeyiz, o günler geride kaldı.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick de bir televizyon kanalına verdiği röportajda, karşılıklılık esasına dayalı gümrük vergilerinde bazı teknoloji ürünlerine tanınan muafiyetin kısa ömürlü olacağının sinyalini verdi.
Lutnick, “Bu ürünler karşılıklı tarifelerden muaf ancak bir ay ya da iki ay içinde yürürlüğe girmesi muhtemel olan yarı iletken tarifelerine dahiller.” diye konuÅŸtu.
Bunun kalıcı bir muafiyet olmadığını kaydeden Lutnick, BaÅŸkan Trump’ın sadece bu ürünlerin ülkelerle pazarlık konusu yapılamayacağını netleÅŸtirdiÄŸini ifade etti. Lutnick, “Bunlar ulusal güvenliÄŸimiz için Amerika’da üretilmesi gereken ÅŸeyler.” dedi.
ABD yönetimi, karşılıklılık esasına dayalı gümrük vergileri uygulamalarına ilişkin düzenlemeler kapsamında bazı teknoloji ürünlerine muafiyet tanımıştı.
ABD İç Güvenlik Bakanlığına bağlı Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu tarafından 11 Nisan’da yayımlanan düzenlemeye göre; bilgisayarlar, akıllı telefonlar, çipler, çip üretiminde kullanılan makineler, işlemciler, modemler ve güneş panelleri gibi ürünler ek gümrük vergilerinden muaf tutulmuştu.
Çin, ABD mallarına gümrük vergisini %125’e çıkardı
1
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
103661 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9489 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
9015 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan