09 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türk savunma sanayisinin BÄ°ST’teki varlığı artıyor

Savunma sanayisi ve ülke güvenliği için radar, silah sistemi, muharebe eğitim sistemleri, uydu ve İHA sistemleri, radyo frekans karıştırıcılar gibi bir dizi ürün üreten SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arz başvurusunda bulundu.

Borsa Ä°stanbul’da (BÄ°ST) iÅŸlem gören Türk savunma sanayisi ÅŸirketlerine bir yenisi eklenmeye hazırlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu, şirketin öz kaynaklarını güçlendirmek amacıyla sermaye artırımına gitme kararı aldı.

Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvuruya göre, 8 milyonu sermaye artırımından, 4 milyon 250 bini ortakların pay satışından kaynaklanan toplam 12 milyon 250 bin adet payın halka arzı gerçekleştirilecek.

Ä°hraç edilecek pay karşılığında saÄŸlanacak kaynağın halka arz maliyetleri düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 70’i ÅŸirketin Ankara Uzay ve Havacılık Ä°htisas Organize Sanayii Bölgesi’nde bulunan arazi üzerinde yeni yerleÅŸkesinin yapımı ve üretim kapasitesinin artırılması için ilave makine ve teçhizat yatırımlarında kullanılacak.

Åžirket, Türkiye’nin yeni teknoloji merkezine taşınıyor

SDT, 2005 yılından bu yana savunma sanayisi, ülke güvenliği için gerekli görülen savunma araç-gereçlerinin üretimi ve hizmete sunulmasıyla bağlantılı faaliyetlerde bulunuyor.

Şirket, radar, silah sistemi, muharebe eğitim sistemleri, uydu ve İHA sistemleri, radyo frekans karıştırıcı sistemleri gibi bir dizi ürün üretiyor.

Faaliyetlerini 3 farklı kiralık ofiste sürdüren SDT, çalışmalarını tek çatı altında toplamak ve verimliliÄŸi artırmak için 2020 yılında Ankara Uzay ve Havacılık Ä°htisas Organize Sanayii Bölgesi’nde 30 bin 376 metrekarelik arazi için arsa tahsis sözleÅŸmesi imzaladı. Söz konusu arazide inÅŸa edilecek ve 28 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesisin AR-GE Merkezi statüsüne kavuÅŸturulması amaçlanıyor.

Halka arzla birlikte 2022 içinde inÅŸaat faaliyetlerine baÅŸlanarak 2024’te taşınmanın gerçekleÅŸtirilmesi hedefleniyor.

Yeni yerleşke binasının yapımı için yaklaşık 250 milyon lira, makine ve teçhizat yatırımı için 50 milyon lira olmak üzere toplam 300 milyon lira yatırım bütçeleniyor.

Yeni ürünler için AR-GE’ye devam

Bugüne kadar AR-GE yatırımlarını öz kaynakları ile finanse eden SDT, halka arzdan elde edilecek kaynağın yüzde 20’sini kuruluÅŸundan itibaren biriktirdiÄŸi entelektüel sermayesini ve derinlemesine geliÅŸtirdiÄŸi uzmanlıklarını kullanmak suretiyle önceliklendirdiÄŸi faaliyet alanlarında, ürünleÅŸtirmeye yönelik araÅŸtırma ve geliÅŸtirme faaliyetlerinde kullanmayı planlıyor.

Halka arz gelirinin yüzde 10’u da ÅŸirketin mevcut ve olası projelerinin geliÅŸtirilmesi ve iÅŸletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Enerji krizi nedeniyle Avrupa sanayisinde çarklar dönmüyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.