21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) BaÅŸkanı Çetin Demirci ve ilgililer, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸince (TOBB) Türkgözü Sınır Kapısı’nın modernize çalışmaları nedeniyle kapının yaya geçiÅŸlerine uygunluÄŸuyla ilgili inÅŸaat alanında incelemede bulundu.
İncelemenin ardından Ardahan ValiliÄŸi tarafından konuyla ilgili yapılan duyuruda, Posof Türkgözü Sınır Kapısı ile Çıldır AktaÅŸ Sınır Kapısı’nın Türkiye ve Ardahan’ın ekonomisine önemli katma deÄŸeri bulunduÄŸu, ticari faaliyetlerin geliÅŸtirilmesi ve sürdürülmesine önemli katkılar saÄŸladığı vurgulandı.
AktaÅŸ Sınır Kapısı’nın 5 Mart 2022’de yeniden yolcu geçiÅŸine açıldığı hatırlatılan duyuruda, “Posof Türkgözü Sınır Kapısı ise TOBB, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü (GTİ) tarafından sınır kapısının yeniden modernizasyonu çerçevesinde devam eden inÅŸaat çalışmaları nedeniyle vatandaÅŸlarımız ve ülkemize gelecek olan turistlerin can güvenliÄŸi açısından sorun teÅŸkil etmemesi için 2 Mayıs 2022’de yolcu geçiÅŸine açılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
ATSO BaÅŸkanı Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı’nda tır ve yaya geçiÅŸlerinde sorun olmadığını söyledi.
Türkgözü Sınır Kapısı’na alternatif olarak Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı’nı önerdiklerini dile getiren Demirci, “Sonuçta bir kapımız daha var. Åžimdilik orayı, yani Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı’nı öneriyoruz. Yaya geçiÅŸleri için Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı’nın kullanılmasına ortak olarak karar verdik. Tek gayemiz ve amacımız bu kapının da Çıldır-AktaÅŸ gibi modern bir kapı olması ve daha saÄŸlıklı bir hizmet vermesi.” açıklamasını yaptı.
Türkiye’nin Gürcistan sınırındaki Çıldır-AktaÅŸ ve Türkgözü Sınır Kapıları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 18 Mart 2020’de Gürcistan hükümetinin kararıyla tek taraflı yolcu trafiÄŸine kapatılmıştı. Gürcistan hükümeti ile alınan ortak kararın ardından her iki kapı 5 Mart’ta yeniden yolcu trafiÄŸine açılmıştı.
AA
Yağlarda gümrük vergisi sıfırlandı
1
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
100776 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9479 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
9008 kez okundu
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan