20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, bu yıl hükümetin Dijital Hizmet Vergisi’ni devreye aldığını belirterek, “KOBİ’lerimizi dijitalleÅŸtiren, tüketicilerin ayağına kadar hizmet veren e-ticaret platformları için vergi oranlarının düÅŸürülmesini talep ediyoruz.” dedi.
HisarcıklıoÄŸlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleÅŸtirilen “e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız” dayanışma kampanyasının dijital lansman toplantısına katıldı.
Buradaki konuÅŸmasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünyayı esir aldığını belirten HisarcıklıoÄŸlu, bu süreçte Türkiye’nin yürüttüÄŸü çalışmaların baÅŸarılı olduÄŸunu söyledi.
Ticaret Bakanlığının krize karşı aldığı önlemlerle ülkeye ve iÅŸ dünyasına güç verdiÄŸini dile getiren HisarcıklıoÄŸlu, bu süreçte yapılan çalışmaların önemine iÅŸaret etti.
HisarcıklıoÄŸlu, Pekcan’ın iki hafta önce e-ticaret firmalarına çaÄŸrıda bulunduÄŸunu ve KOBİ’lere destek olmalarını istediÄŸini anımsatarak, e- ticaret sektör paydaÅŸlarının bu çaÄŸrıya uyarak destek programları açıkladıklarını aktardı.
Salgın sürecinde küçük iÅŸletmelerin dahi kargoyla tüm Türkiye’ye ürün satmaya baÅŸladığını anlatan HisarcıklıoÄŸlu, “Ticaretin bir kuralı vardır. Bir yerde kalabalık varsa, orada pazar ve fırsat vardır. Elektronik mecra artık yeni pazarımız, yeni fırsatımız. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım. Türkiye’de perakende e-ticaret büyüklüÄŸü 83 milyar liraya ulaÅŸtı. Elektronik ticaret yılda ortalama yüzde 35 büyüyor.” dedi.
HisarcıklıoÄŸlu, dijital dönüÅŸümü hızlandırarak, KOBİ’lerin ürünleri ve hizmetleriyle tüketicilerin ihtiyaçlarının buluÅŸturulması gerektiÄŸinin altını çizerek, TOBB olarak e-ticaretin ve e-ihracatın önemini her platformda dile getirdiklerini ifade etti.
Bu alanda bugüne kadar 71 etkinlik gerçekleÅŸtirdiklerini, 68 binin üzerinde KOBİ’ye e-ticaretin nasıl yapılacağını ve dijitalleÅŸmenin faydalarını anlattıklarını belirten HisarcıklıoÄŸlu, “Türkiye olarak en büyük gücümüz de KOBİ’lerimiz. KOBİ’lerimiz yeni döneme adapte olacaktır. Burada bize düÅŸen görev buna ön ayak olmak, bu süreci hızlandırmaktır.” diye konuÅŸtu.
HisarcıklıoÄŸlu, e-ticaret sitelerine güven damgasının verilmesinin bu alanda yapılan önemli bir giriÅŸim olduÄŸunu vurgulayarak, güven damgasıyla e-ticareti kurumsallaÅŸtırmayı, tüketicilerin elektronik mecralardan alışveriÅŸ yaparken karşılaÅŸtıkları güven eksikliÄŸini gidermeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Bu yıl hükümetin Dijital Hizmet Vergisi’ni devreye aldığını söyleyen HisarcıklıoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
“Burada ciro üzerinden tüm dijital hizmet saÄŸlayıcılar için tek bir oranda vergi var. Burada dijital sosyal platformlar üzerinden reklam geliri elde edenle, üyelik satanla, maalesef e-ticaret pazar yerlerimiz aynı kefeye konulmuÅŸ. Burada bir haksızlık var diye düÅŸünüyorum. Bu nedenle KOBİ’lerimizi dijitalleÅŸtiren, tüketicilerin ayağına kadar hizmet veren e-ticaret platformları için vergi oranlarının düÅŸürülmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi geçen hafta Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilettim. Ticaret Bakanı olarak sizin de bunun takipçisi olacağınıza inanıyorum.”
Kampanyaya 16 elektronik ticaret sitesi, 3 elektronik ticaret altyapı saÄŸlayıcısı, 2 sanal market, 1 sanal yemek servisi, 2 ödeme kuruluÅŸu ve 1 sivil toplum kuruluÅŸu destek verdi.
Sahibinden.com, Yemeksepeti.com, Amazon.com, Gittigidiyor, Getir.com, Hepsiburada.com, Arçelik, Cimri.com, N11.com, Trendyol, Akakçe, Safamerve, Modanisa, Migros Sanal Market, Epttavm, Globalpiyasa.com, İdeasoft, Elektronik Ticaret İşletmeleri DerneÄŸi, İpara, Farmasi, Chemorbis, Steelorbis, Stemia.com, Mutlubiev.com ve Platin Market kampanyayı destekliyor.
Bakan Pekcan ve HisarcıklıoÄŸlu’nun konuÅŸmalarının ardından kampanyaya destek veren firmaların temsilcileri de Kovid-19 sürecinde e-ticaret alanında yaptıkları çalışmaları aktardı.
AA
Emekli maaşı erken yatırılacak
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392795 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293856 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109466 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52732 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52483 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan