02 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) BaÅŸkanı İsmail Gülle, hususi damgalı pasaport hakkı süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkartılmasına iliÅŸkin, “Kararın ihracat hacmimize olumlu etkileri olacaktır. Bu kararlarla, ihracatçımız 2020’ye büyük bir motivasyonla ve yeni rekorlara odaklanmış olarak girecek.” ifadelerini kullandı.
İsmail Gülle, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla ihracat yapan iÅŸ insanlarına verilen hususi damgalı pasaport hakkı süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkartılmasına yönelik deÄŸerlendirmelerde bulundu.
İhracatçıların artık bu pazarlarda daha uzun süre iÅŸ yapma imkanı bulacağını aktaran Gülle, “Küresel ticaretin yüzde 75’ine hakim olan ülkelere ihracatçımızın kolayca eriÅŸebilmesini saÄŸlamak adına, yeÅŸil pasaport süresi de 4 yıla uzatıldı. Türkiye’nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımız, alınan bu kararla dünya ticaretinin yüzde 75’ini oluÅŸturan ülkelere daha hızlı eriÅŸebilme imkânı ve bu pazarlarda daha uzun süre iÅŸ yapma olanağı bulacak.” yorumunu yaptı.
Kısa bir süre önce, ihracatçılar için yeÅŸil pasaport alma limitinin 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirildiÄŸini de anımsatan Gülle, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:
“Pasaportun süresinin de 4 yıla çıkarılması yönündeki talebimizi de kısa sürede sonuçlanmasını saÄŸlayan Sayın CumhurbaÅŸkanımız ve hükümetimize, ve gazi meclisimize ihracat ailemiz adına ÅŸükranlarımızı sunarız. Her zaman üzerinde durduÄŸumuz gibi ihracatçılarımızın iÅŸ yaptıkları pazarlara hızlı ulaÅŸması ve rahat hareket etmeleri, mobilite kazanmaları çok önemli. Vize iÅŸlemlerindeki zaman kaybı azalacak ve ihracatçının hızlı hareket etmesini saÄŸlanacak. Kararın ihracat hacmimize olumlu etkileri olacaktır. Bu kararlarla, ihracatçımız 2020’ye büyük bir motivasyonla ve yeni rekorlara odaklanmış olarak girecek. İhracat ailemize hayırlı olsun.”
Resmi Gazete’de yayımlandı
Verilen bilgiye göre, Resmi Gazete’nin bugün “Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun” baÅŸlığıyla yayımlanan 30988 sayılı kararıyla, ihracatçılara verilen yeÅŸil pasaport hakkı süresi 2 yıldan 4 yıla uzatıldı.
Madde 12 olarak geçen kanun; “15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun 14 üncü maddesinin (A) fıkrasının yedinci paragrafında yer alan ‘iki’ ibaresi ‘dört’ ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.” ÅŸeklinde açıklandı.
AA
İhracatçıların hususi pasaport süresi 4 yıla çıkarıldı
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
348476 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112236 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31864 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26832 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25565 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan