17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

YÖK BaÅŸkanı Özvar Bursa’da iÅŸ dünyasıyla buluÅŸtu

Yüksek Öğretim (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bursa'da işbirliğini güçlendirmek için "İş Dünyası" ile bir araya geldi.

Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi, Bursa Teknik Ãœniversitesi ve Yüksek Öğretim (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında iÅŸbirliÄŸini güçlendirmek için “Ä°ÅŸ Dünyası” ile bir araya geldi.

YÖK BAÅžKANI ÖZVAR ‘Ä°Åž DÃœNYASI’ Ä°LE

Yüksek Öğretim (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özvar; Bursa’nın sanayi ve ticaret yönünden zengin oluÅŸuna deÄŸindi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özvar ‘Ä°ÅŸ Dünyası’ ile bir araya gelerek, ‘Sanayi ve Ãœniversitelerin’ iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirerek daha çok üniversite öğrencisini sanayi ile buluÅŸturduklarını açıkladı.

“BÄ°RÇOK ALANDA Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ PROJELERÄ° YÃœRÃœTÃœYORUZ”

BTSO BaÅŸkanı Ä°brahim Burkay, mesleklerin standardının yükseltilmesi ve istihdama yönelik önemli projelere imza attıklarını ifade ederek, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kapsamda Ä°nsana Yatırım, GeleceÄŸe Yatırımdır anlayışıyla mesleki eÄŸitim, mesleklerin standartlarının yükseltilmesi ve istihdama dönük çok önemli projelere imza atıyoruz. Oda’mızın bugüne kadar eÄŸitime yapmış olduÄŸu yatırım tutarı 600 milyon liranın üzerindedir. Åžehrimize, 15 Temmuz Åžehitleri Prof. Dr. Ä°lhan Varank Mesleki EÄŸitim ve Öğretim Külliyesi ile BTSO EÄŸitim Vadisi olmak üzere iki önemli mesleki eÄŸitim kampüsü kazandırdık. BTSO olarak diÄŸer taraftan kentimizde mesleki ve teknik eÄŸitimin güçlendirilmesi,  meslek liselerinin yeniden saygın ve tercih edilen okullar haline gelmesi amacıyla da önemli çalışmalar gerçekleÅŸtiriyoruz. Bursa UludaÄŸ Ãœniversitemiz ve Bursa Teknik Ãœniversitemiz ile birlikte üretim hayatımıza deÄŸer katacak birçok alanda iÅŸbirliÄŸi projeleri yürütüyoruz. Bursa’da dönüşüm hamlesinin startını verdiÄŸimiz 2013 yılında yüzde 70 seviyesinde olan doluluk oranımızı UludaÄŸ üniversitemizle iÅŸbirliÄŸinde yüzde 100’e taşıdık. Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi Rektörümüz Sayın Ahmet Saim Kılavuz Hocam ile Bursa Teknik Ãœniversitesi Rektörümüz Sayın Arif Karademir Hocamıza kıymetli iÅŸbirlikleri ve destekleri için çok teÅŸekkür ediyor, tüm üniversitelerimizi BUTEKOM, Bursa Model Fabrika, Enerji VerimliliÄŸi Merkezi gibi projelerimizden yararlanmaya davet ettiÄŸimizi bu vesileyle bir kez daha yenilemek istiyorum. Bizler son yıllarda dünyada da ülkemizde de üniversitelerin sayıca arttığını, üniversiteye eriÅŸim imkânlarının geniÅŸlediÄŸini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖK BAÅžKANI ÖZVAR’DAN VALÄ° CANBOLAT’A ZÄ°YARET 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ziyaretinde öncelikle Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Bursa Teknik Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Vali Yakup Canbolat‘ı makamında ziyaret etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’nın haftalık vaka sayısı açıklandı

HIZLI YORUM YAP