19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Yüzde 80’ini Bursa’dan

Bebe ve çocuk konfeksiyonunda Türkiye'nin "üretim üssü" konumundaki Bursa'da geçen yıl sektörel ihracatta yüzde 30 artış sağlayan üreticiler, 2022'de de yurt dışı pazarına umutla bakıyor.

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (BEKSÄ°AD) BaÅŸkanı Ömer Yıldız, bebe ve çocuk giyiminde Bursa ve Türkiye’nin dünyada bilinen bir marka haline geldiÄŸini belirterek, birçok ülkenin Bursa’da üretilen bebe çocuk ürünlerini tercih ettiÄŸini ve ürünlerin yoÄŸun talep gördüğünü kaydetti.

Yıldız, geçen yılın ilk yarısında Kovid-19 salgını nedeniyle kapanmaların olduÄŸunu hatırlatarak, “2021 yılını, 2020’ye kıyasla bebe-çocuk konfeksiyon ihracatında yüzde 30’un üzerinde bir artışla tamamladık. 2020 ve 2021’deki ihracat artışımızın bu yıl da aynen hatta biraz daha yükselerek devam edeceÄŸine inanıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin coÄŸrafi konum açısından adeta bir merkez olduÄŸunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuÅŸtu:

“Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’inin gerçekleÅŸtirildiÄŸi Bursa’daki firmalar, aynı zamanda 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleÅŸtiriyor. Türkiye’nin etrafını pergelle çevirdiÄŸinizde tüm ülkeler bizim pazarımız. Hepsine mal satıyoruz. Bizim son yıllarda derdimiz Avrupa ve Amerika’da daha etkili olmak. Güney Amerika’da ÅŸu anda ihracat anlamında bir potansiyel oluÅŸmaya baÅŸladı. Amerika büyük bir potansiyel. Mal satan firmalarımız var. Amerika pazarında da önümüzdeki yıllarda yerimizi alacağız. Bizim ÅŸu anda ‘yeni pazar’ diye nitelendirebileceÄŸimiz bölge Güney Amerika. Avrupa ve Amerika pazarında daha etkili olmak istiyoruz. Ayrıca sektör olarak Avrupa’da da her geçen gün etkinliÄŸimizi artırıyoruz. Karşılıklı anlaÅŸmalarla Avrupa’ya ticaretimiz devam ediyor.”

“2022’nin çok güzel olacağını tahmin ediyorum”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı ve bebe-çocuk firması sahibi İsmail Kuş da sektörün Kovid-19 salgını öncesinde güzel bir ivme yakaladığını ve iş hareketliliğinin yaşandığını hatırlattı.

Salgın nedeniyle söz konusu hareketliliÄŸinin sekteye uÄŸradığını dile getiren KuÅŸ, “Bebe çocuk konfeksiyonu sektörü açısından 2020’ye göre 2021 yılı çok daha iyi geçti. Sektörün ham madde konusunda biraz sıkıntıları var. Bunları da aÅŸarsak 2022’nin çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk Ä°htiyaçları Fuarı’na gelen yabancı ziyaretçilerin ve alım heyetlerindeki alıcıların istekli olması bizi biraz daha umutlandırıyor. Önümüzdeki dönemde bunların neticesini alacağız.” diye konuÅŸtu.

KuÅŸ, Uzak DoÄŸu pazarında enerji ve üretim aÅŸamalarında yaÅŸanan krizin Türkiye için ÅŸans olduÄŸunun altını çizerek, Uzak DoÄŸu’daki sıkıntılar nedeniyle Türkiye’nin ilk akla gelen ülkelerden biri olduÄŸunu vurguladı.

Kalitesinden dolayı Türk ürünlerinin dünyada her zaman tercih edildiğini aktaran Kuş, şunları kaydetti:

“Orada sıkıntının devam etmesi ve kalitemizin de bilinmesiyle bizim dünyadaki ÅŸansımız artarak devam ediyor. Sektör olarak 2022’de daha fazla umutlu olduÄŸumuzu ve beklentimizin yüksek olduÄŸunu çok rahat ifade edebilirim. Buna göre de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sektörümüzün ticareti, özellikle Orta Asya ve Rusya bölgesine artarak devam ediyor. Bebe çocuk fuarında ciddi anlamda sipariÅŸler aldık ve eklemeler yapılıyor. Bunların da artarak devam edeceÄŸini tahmin ediyorum. Salgında yaÅŸanan normalleÅŸmeyle çok daha fazla artacağına inanıyorum.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Geçen yıl dış ticarette deniz yolu öne çıktı

HIZLI YORUM YAP