04 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Gümrük Yönetmeliği’nde Değişiklik, BGM A.Ş ne diyor?

3 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Gümrük Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Değişiklikleri Bursa Gümrük Müşavirliği A.Ş’den, Gümrük Müşaviri Engül Yavuzarslan Rekabet.net’e yorumladı.

Yavuzarslan yapılan değişiklikleri şu başlıklar altında özetledi;

  • OKS BAÅžVURUSU ADLÄ° SÄ°CÄ°L KAYITLARI: OKS baÅŸvurusunda adli sicillerine iliÅŸkin ÅŸartlarında düzenleme yapıldı.
  • MENÅžE ÅžAHADETNAMESÄ° ARANILMASI: 38. maddede yapılan deÄŸiÅŸiklikle; “Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için öngörülen gümrük vergisi oranının DiÄŸer Ãœlkeler sütununda gösterilen gümrük vergisi oranından daha yüksek bir oranda belirlenmiÅŸ olması halinde, eÅŸyanın DTÖ üyesi ülke menÅŸeli olduÄŸunu tevsik etmek üzere menÅŸe ÅŸahadetnamesi ibraz edilmesi zorunlu hale geldi.
  • NÄ°HAÄ° KULLANIM: 207. maddede yapılan deÄŸiÅŸiklikle; nihai kullanım izin belgesinde öngörülen sürenin sona ermesinden itibaren otuz gün içinde izni veren gümrük idaresine herhangi bir müracaatta bulunulmaması halinde eÅŸyaya iliÅŸkin indirimli veya sıfır vergi oranı uygulanması nedeniyle alınmamış olan fark vergiler tahsil edilecek.
  • MALÄ° SORUMLU KİŞİ: Ä°hracat ve ithalat beyannamelerindeki Mali sorumlu kiÅŸi baÅŸlıklı 9’lu kutunun doldurulması kullanıcılar açısından ihtiyari hale geldi.
  • BEYANNAMENÄ°N 54 NOLU KUTUSU: Ä°hracat ve ithalat beyannamelerindeki Yer ve tarih, beyan sahibi veya temsilcisinin adı ve imzası baÅŸlıklı 54’lü kutusunda beyanda bulunacak kiÅŸinin veya temsilcisinin adı soyadı ve imzası ile birlikte beyanın verildiÄŸi yer ve tarih yazılacak.
  • EK 80: Gümrük YönetmeliÄŸinin Antrepo Açma ve Ä°ÅŸletme KoÅŸulları ile Aranan Belgeler baÅŸlıklı EK 80 ininde düzenleme yapıldı. Akaryakıtın, antrepo tanklarından gemilere, gemilerden de antrepo tanklarına tahliyesi için antreponun iskele veya platforma baÄŸlı boru hattının olması ÅŸartı kapanmış akaryakıt antrepolarının, yeniden akaryakıt antreposu olarak faaliyete geçiÅŸ durumlarında aranmayacak.
  • EK 82 : 241 usulsüzlük cezası uygulanacak durumlarla ilgili EK 82 sinde de düzenlemeler yapıldı. Ek-14’te ihtiyari olduÄŸu belirtilen alanlar için usulsüzlük cezası uygulanmayacak.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bazı gümrük uygulamalarında düzenlemeye gidildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.