19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kurban Bayramı’nda ilk 2 gün ulaşım ücretsiz

Bursa şehir içi toplu ulaşım, bayramın ilk 2 günü ücretsiz olurken, mezarlıklara ulaşım ise arife günü ile bayramın 4 günü boyunca 10:15 ile 18:30 saatleri arasında ücretsiz olacak.

BüyükÅŸehir Belediyesi’nin kentte huzurlu bir bayram yaÅŸanması adına yaptığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda arife günü ile bayramın 4 günü boyunca 10:15 ile 18:30 saatleri arasında saatte bir karşılıklı olarak Hamitler, ErdoÄŸanköy ve Hasköy mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri gerçekleÅŸtirilecek. Hamitler için görevlendirilecek otobüs; Kent Meydanı, Ulubatlı Hasan Bulvarı, Ä°zmir Yolu, Yeni Mudanya Yolu, Filament KavÅŸağı, Kavaklı ve Albayrak caddelerini takip edecek ve dönüş aynı istikametten olacak. Hasköy Mezarlığı için de Bursaray Emek Ä°stasyonu’ndan kalkacak otobüsler; Korupark KavÅŸağı, Mudanya Yolu, Bademli KavÅŸağı, Hasköy güzergahından mezarlığa ulaÅŸacak. ErdoÄŸanköy Mezarlığı’na gidecek araçlar da Bursaray Kestel Ä°stasyonu’ndan kalkacak ve doÄŸrudan mezarlığa ulaÅŸacak. Bunun yanında bayramın ilk 2 günü de ÅŸehir içi ayakta yolcu taşıyan hatlarda Bursakart kullanımı ile ulaşım ücretsiz olacak.

Öte yandan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Tarım ve Peyzaj A.Ş ekipleri tarafından 17 ilçedeki yaklaşık 1300 mezarlık, yapılan temizlik çalışmalarıyla bayram ziyaretlerine hazır hale getiriliyor.

BURULAŞ Çağrı Merkezi

BüyükÅŸehir Belediyesi Otobüs Ä°ÅŸletmesi Müdürlüğü ile hafif raylı sistem iÅŸletmesini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaÅŸların bayram süresince rahat ve güvenli biçimde yolculuk etmelerini saÄŸlamak için her türlü tedbiri alarak normal seferlerini sürdürecek. VatandaÅŸlar, ulaşımla ilgili her türlü talep ya da ÅŸikayeti 0850 850 99 16 numaralı telefondan BURULAÅž ÇaÄŸrı Merkezi’ne bildirebilecek.

Ekipler görev başında

BüyükÅŸehir Belediyesi Zabıta Dairesi BaÅŸkanlığı, Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca vatandaÅŸlardan direkt gelen ya da 716 33 00 – 716 33 40 – 261 52 40 – 444 16 00 ve Alo Belediye 153 numaralı hatlara iletilen öneri ya da ÅŸikayetleri anında deÄŸerlendirmek üzere yaya ve motorize ekipler oluÅŸturdu. Ayrıca, ÅŸehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuÅŸlar ile seyahat eden yolcuların her türlü maÄŸduriyet ve ÅŸikayetlerinin giderilmesi amacıyla Trafik Denetleme Zabıta AmirliÄŸinde, ÅŸehirlerarası yolculuk yapan yolcuların ÅŸikayetlerinin deÄŸerlendirilmesi için de Åžehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Terminal Zabıta AmirliÄŸinde personel görevlendirildi.

BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanlığı, Kurban Bayramı’nda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı 28 ayrı istasyonda görevini sürdürecek. Ä°htiyaç duyulması halinde vatandaÅŸlar, 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi’ne ulaÅŸabilecek. Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için Yol Bakım Onarım Åžube Müdürlüğü bünyesinde de nöbetçi ekipler oluÅŸturuldu. BUSKÄ° Genel Müdürlüğü’nün bakım ve onarım ekipleri de bayramda 24 saat hizmet verecek. VatandaÅŸlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü ÅŸikayetlerini 185 ya da 444 5 185 numaralı telefonlara bildirerek yardım isteyebilecek. Bayram süresince Mezarlıklar Åžube Müdürlüğü de defin iÅŸlemlerini sürdürecek. Mezarlıklar ziyarete açık olacak. VatandaÅŸların her konudaki dilek ve ÅŸikâyetlerine yardımcı olmak üzere hizmet birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Bu arada 17 ilçede belirlenen kurban kesim noktalarında SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı’na baÄŸlı ilaçlama ekipleri, sinek ve haÅŸere ile mücadeleye karşı bayram boyunca çalışma yürütecek.

Çocuklara ücretsiz

Öte yandan çocukların Kurban Bayramı’nı unutulmaz ÅŸekilde geçmesi amacıyla bayramın 4 günü boyunca karnesini getiren tüm öğrencilere, Hayvanat Bahçesi’ne giriÅŸ ücretsiz olacak. Uygulamadan, karnesi ile gelen tüm ilk, orta ve lise öğrencileri bayramın 4 günü boyunca yararlanabilecek. Bayramı BüyükÅŸehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi‘nde deÄŸerlendirmek isteyen öğrenciler, yaklaşık 206 bin metrekare alanda 130 türden 1000 hayvanı yakından görme imkanı bulacak.

ALO BELEDÄ°YE : 153

BUSKÄ° GENEL MÃœDÃœRLÜĞÜ : 185 – 444 5 185

ZABITA : 716 33 00- 716 33 40

TERMÄ°NAL ZABITA KARAKOLU : 261 52 40

MEZARLIKLAR ÅžUBE MÃœDÃœRLÜĞÜ : 188 – 0224 716 3250

BURULAŞ ÇAĞRI MERKEZİ : 0850 850 99 16

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BEST GRUBU’NDAN YAZ MOLASI

HIZLI YORUM YAP