23 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avrupa Birliği’nin (AB), Ukrayna’ya yönelik saldırısı sonrası Rusya’ya yönelik başlattığı yaptırımlar devam ediyor.
AB Dönem Başkanı Belçika’nın resmi sosyal medya hesabından, yapılan paylaşımda “AB ülkelerinin büyükelçileri, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı çerçevesinde 13’üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardı” denildi. Paketin 24 Şubat’ta resmen onaylanacağı belirtilirken, söz konusu yaptırım paketinin bugüne kadarki en geniş paketlerden biri olduğu kaydedildi.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Rusya’ya yönelik 13’üncü yaptırım paketimize ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
“Putin’in savaş makinesini zayıflatmaya devam etmeliyiz” diyen von der Leyen, AB’nin Ukrayna dolayısıyla Rusya’ya uyguladığı yaptırım listesindeki kişi ve kuruluş sayısının 2 bini bulduğunu ve Rusya’nın insansız hava araçlarına erişimini daha da azalttıklarını belirtti.
Yeni pakette yaptırım listesine 200’e yakın kişi ve kuruluş eklenmesi bekleniyor.
Detayları henüz paylaşılmayan yaptırım paketinin onayı savaşın başladığı 24 Şubat’ın ikinci yıl dönümüne denk geliyor.
AB, şimdiye kadar Rusya’ya yönelik 12 yaptırım paketi yürürlüğe koydu. Rusya’ya yönelik yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünleri de içeren geniş bir yelpazeye yayılıyor.
Deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye ithalatına yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer alıyor.
ABD’den bir Türk şirkete daha yaptırım
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
335975 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111627 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31286 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26283 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25014 kez okundu
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan