19 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Eda Erdem’e 8 Mart’ta anlamlı armağan

Türk voleybolunun parlayan yıldızı Eda Erdem Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Fenerbahçe'de kendisine adanmış bir heykel ile onurlandırıldı.

Fenerbahçe Opet ve Türkiye’nin A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı, Eda Erdem Dündar onuruna 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir heykelin açılışı gerçekleÅŸtirildi.

Açılış töreni, Fenerbahçe Şükrü SaracoÄŸlu Spor Kompleksi’nde yapıldı ve Türkiye Voleybol Federasyonu BaÅŸkanı Mehmet Akif ÃœstündaÄŸ, Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Ãœyesi Simla Türker Bayazıt, Yüksek Divan Kurulu BaÅŸkanı UÄŸur Dündar, Eda Erdem Dündar, Kadıköy Belediye BaÅŸkanı Åžerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi törene katılım saÄŸladı.

Ali Koç, Eda Erdem Dündar’ın kulüp için çok önemli olduÄŸunu belirterek, “Dünyada çok az sporcuya nasip olacak bir kariyer, baÅŸarı, ve sevgiye sahip. Heykel, Fenerbahçe’nin efsane futbolcularıyla beraber yer alacak. Bu heykel, gelecek nesillere ilham kaynağı olacak. Fenerbahçe Voleybol Takımı olarak ÅŸu anda ligde lideriz. Avrupa’da da yarı finaldeyiz. Takımın arkasında yatan güç, Eda Erdem gibi vizyoner, öncü ve lider sporcularımızın azmi, inancı ve çalışmalarıdır.” diye konuÅŸtu.

Eda Erdem Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

Ne zaman hayatımda ters giden bir ÅŸey olsa, tribünlere bakmam yeterdi. Fenerbahçeli taraftarının bitmeyen desteÄŸi tüm dertlerimin ilacı gibiydi. Fenerbahçe armasını en iyi ÅŸekilde taşımak ve taraftarların başını öne eÄŸmemek için mücadele ettim. Fenerbahçe’ye elimden gelen her ÅŸeyimi adadım.

“BESTE KULAÄžIMDA ÇALACAK”

“Her zaman elimden geleni yaptım. Salonlardan başımız hep dik ayrıldık. Bir gün profesyonel hayatım son bulacak. DesteÄŸinize ihtiyaç duyacağım günler olacak. Ömrümün geri kalanında beni bir ÅŸey zorladığında bu heykelin önünde duracağım ve ‘Ne kaptanlar geldi’ bestesi kulağımda çalacak. Beni Eda Erdem yapan ÅŸey, Fenerbahçe’ye olan aidiyetim ve koÅŸulsuz sevgimdir. Sizleri çok seviyorum.”

“BÄ°Z KADINLAR ÇOK GÜÇLÃœYÃœZ”

“16 senedir kulübüm için hizmet ediyorum. Taraftarımızla ve camia ile çok güzel bir iliÅŸkim var. Heykelde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Bu heykel, bir zorlukla karşılaÅŸtığımda bana devam etme gücü verecek. Bir kadın sporcu olarak iÅŸimi yaparken genç nesillere örnek olamaya çalışıyorum. Biz kadınlar çok güçlüyüz, yapamayacağımız bir ÅŸey yok.”

Eda, heykelin kendisini memnun ettiÄŸini belirterek, “Pınar Hanım ve ekibi çok yoÄŸun çalıştı. Beni çok güzel resmetmiÅŸler. Umarım sizlerin de hoÅŸuna gitmiÅŸtir.” dedi ve bu baÅŸarıda emeÄŸi geçen herkese minnettarlığını dile getirdi.

BAYAZIT: EFSANE OLMAK ZORDUR

Yönetim kurulu üyesi Simla Türker Bayazıt de Eda Erdem Dündar’ın Fenerbahçe efsanesi olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“Efsane olmak, belirlenen bir hedef deÄŸildir. Belirlenen hedeflere ulaÅŸtığımızda sadece baÅŸarılı oluruz. Efsane olmak çok zordur. Sizi ölümsüzleÅŸtirir. Gelecek nesillere yön ve ışık veren bir fener olursunuz. Dünya tarihine baktığımızda efsane olarak belirlenen kiÅŸilerin heykelleri öldükten sonra dikilmiÅŸtir. EfsaneliÄŸe layık görülen kadın sayısı da maalesef çok az. Atatürk’ün ilkelerinden, deÄŸerlerinden ve izinden hiç sapmadan hep daha ileriye ve daha iyiye gitmek için çalışıyoruz. Hayattayken heykelini dikerek, Eda’nın omuzlarına çok büyük yükler yüklediÄŸimizin farkındayız. Eda’nın da her aÄŸrılığı kaldırabilecek güçte olduÄŸunun farkındayız.”

HeykeltraÅŸ Pınar Öktem DoÄŸan ise bu eserin Türk kadınını cesaretlendireceÄŸini belirterek, “Eda’nın hikayesi, bize her zaman inanmayı, pes etmemeyi ve hayallerinin peÅŸinden gitmeyi gösteriyor. Sporun sadece zaferlerle dolu olmadığını, zorlukların üstesinden gelme gücünü de gösteriyor. Eda Erdem, genç kızlarımıza ilham kaynağı olacaktır.” dedi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İşte ramazan öncesi zamlanan ürünler

HIZLI YORUM YAP