02 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türkiye’den Lübnan hamlesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül itibarıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyreden Türk bayraklı gemilerin Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu'nu (ISPS) en yüksek seviye olan 3'e yükselttiklerini açıkladı.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, Lübnan’da yaÅŸanan güncel geliÅŸmeler ışığında önlemler aldıklarını belirtti.

Güvenlik kodunun seviyesinin yükseltilmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Türk bayraklı gemilerin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi, limanda bulundukları süre zarfında gerekli tedbirleri alabilmeleri ve bu gemilerin erken safhada uyarılabilmesini saÄŸlamak amacıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi’ni 30 Eylül itibarıyla en yüksek seviye olan 3’e çıkardık.”

UraloÄŸlu, güvenlik seviyesinin 3’e yükseltilmesiyle gemilerin ve bu gemilerdeki mürettebatın, yetkili makamların tüm talimatlarına uymaları gerektiÄŸine iÅŸaret ederek, gemi güvenlik planı kapsamında, liman tesisiyle iÅŸbirliÄŸi içinde, gemi mürettebatı tarafından güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanacağını kaydetti.

Lübnan'da Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi 3'e çıkarıldı - 1Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

GEMİ KAPTANI GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRABİLECEK

Gemi kaptanlarının gemideki sınırlandırılmış alanlarla ilgili güvenlik önlemlerini artırabileceklerini belirten UraloÄŸlu, “Bu çerçevede, gemide güvenlik olayına veya varsayılan güvenlik tehdidine yakın olan, eriÅŸimin yasaklandığı ek sınırlı alanlar belirlenebilecek, sınırlı alanların aranması saÄŸlanabilecek ve tüm gemiye eriÅŸim sınırlandırılabilecektir.” ifadesini kullandı.

Uraloğlu, gemideki yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini de bildirerek, şunları kaydetti:

“Gemiye malzeme, kumanya ve benzeri eÅŸyaların teslimi esnasında malzemeler daha kapsamlı ÅŸekilde aranacak, alımları sınırlandırılabilecek veya ertelenebilecek. GerektiÄŸinde, malzemelerin gemiye alınması tamamen reddedilebilecek. Gemiye eriÅŸimde, giriÅŸi tek ve kontrollü bir giriÅŸ noktası ile sınırlandırma, sadece yetkili makamlarca izin verilenlere giriÅŸ izni verme, gemideki personeli yönlendirme, gemiye giriÅŸ çıkışları geçici olarak durdurma iÅŸlemleri yapılabilecek. Ayrıca, geminin terk edilmesi, geminin riskli alandan yer deÄŸiÅŸtirmesi ve geminin tümünün veya belirli alanlarının aranmak için hazırlanması iÅŸlemleri de uygulanabilecek.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bir ailenin aylık iletişim maliyeti yüzde 300 arttı

HIZLI YORUM YAP