18 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Noterlik Kanunu deÄŸiÅŸiyor

Noterlik Kanunu'nun da aralarında bulunduğu 12 kanunda değişiklik öngören 23 maddelik teklif, AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Teklifle noterlere esnek çalışma modeli getirilecek. Ayrıca kanun teklifi ile casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir suç ihdas ediliyor.

Noterlik Kanunu’nun da aralarında bulunduÄŸu 12 kanunda deÄŸiÅŸiklik öngören 23 maddelik teklif, AK Parti tarafından TBMM’ye sunuldu. Teklifle noterlere esnek çalışma modeli getirilecek.

Teklife iliÅŸkin konuÅŸan AK Parti Grup BaÅŸkanı Abdullah Güler, “Teklifimizin içerisinde noterlere esnek çalışma düzeni getiriliyor. Anayasa Mahkemesi’nin geçmiÅŸ dönemde verdiÄŸi iptal kararları da yeniden düzenlenecek” dedi.

TCK’ya casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele için yeni madde ekleniyor

Kanun teklifi ile casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu’nda yeni bir suç ihdas ediliyor. Yapılması öngörülen düzenlemeyle, devletin güvenliÄŸi ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doÄŸrultusunda suç iÅŸlenmesi yaptırıma baÄŸlanıyor.

Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilecek. Fail hakkında hem bu suçtan hem de işlediği ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunacak.

 

Fiil, savaş sırasında işlenmiş veya Devletin savaş hazırlıklarını veya savaş etkinliğini veya askerî hareketlerini tehlikeyle karşı karşıya bırakmış ise faile sekiz yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilecek.

Suçun, milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler ile proje, tesis ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenmesi halinde verilecek ceza bir kat artırılacak. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlı olacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yenidoğan çetesinin çalıştığı hastaneler ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP