25 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Şehitlerimizin kimlikleri açıklandı

TUSAŞ saldırısında şehit olan Zahide Güçlü'nün evlilik yıldönümü nedeniyle eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere kapıya geldiği anlaşıldı.TUSAŞ’ta görev yaparken şehit düşen Zahide Güçlü’nün hayatındaki en zor anlardan biri, tek çocuğu olan kızının 2021 yılında henüz 6 yaşındayken kanser teşhisi almasıydı. Küçük kız, 2023 yılına kadar tam 2 yıl boyunca hastanede tedavi gördü. Sonunda tedaviye olumlu yanıt vererek iyileşmeye başladı ve kısa bir süre önce sağlığına kavuşarak evine dönmüştü

TUSAÅž-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Åž’nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleÅŸkesindeki giriÅŸ kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Terör saldırısında 5 kiÅŸi ÅŸehit olurken 22 kiÅŸi de yaralandı.

Yaralı 3 kiÅŸi taburcu edilirken İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili, deÄŸerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diÄŸer delillerin netleÅŸmesiyle bunları paylaÅŸacağız” dedi.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Öte yandan İçiÅŸleri Bakanlığı, TUSAÅž’a yapılan terör saldırısında ÅŸehit olan 4 vatandaşın kimlik bilgilerini açıkladı.

Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan

Bakanlık, TUSAÅž’ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz CoÅŸkun, makina mühendisi Zahide Güçlü, TUSAÅž çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlikçi Atakan Åžahin ErdoÄŸan ile taksi ÅŸoförü Murat Arslan’ın ÅŸehit olduÄŸunu bildirdi.

YÃœREK YAKAN DETAYLAR

Åžehit olan baÅŸmühendis Zahide Güçlü’nün (37)dün evlilik yıldönümü olduÄŸu ve eÅŸinin kendisine çiçek gönderdiÄŸi öğrenildi.

Hasta Kızıyla Yaşadığı Zorlu Mücadele

1988 doÄŸumlu Zahide Güçlü Ekici, son yıllarda birçok zorlukla karşılaÅŸtı. 2020 yılında annesini kaybetmenin acısıyla sarsılan Ekici, 2021 yılında ise tek çocuÄŸu olan kızı E.’nin kanser teÅŸhisiyle bir kez daha büyük bir sınavla yüzleÅŸti. Küçük kız, iki yıl boyunca hastanede tedavi gördü ve 2023’te iyileÅŸme sürecine girerek nihayet evine döndü.

Eşiyle Üniversite Yıllarında Tanıştı

Zahide Güçlü Ekici, Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okurken, hayatının aşkı Yalçın Ekici ile tanıştı. İkili, üniversite eğitimlerinin ardından evlendi ve mutlu bir yuva kurdu. Yalçın Ekici de bir dönem eşi gibi TUSAŞ’ta çalışmış, sonrasında ise özel bir şirkette meslek hayatını sürdürmüştü.

GÖKBEY Projesinde Kilit Rol Oynadı

Zahide Güçlü Ekici, TUSAÅž bünyesinde birçok millileÅŸtirme ve yerlileÅŸtirme projelerinde önemli görevler üstlendi. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil havacılıkta kullanılmak üzere tasarlanan ve Türkiye’nin coÄŸrafi ÅŸartlarına uygun olarak geliÅŸtirilen GÖKBEY helikopteri projesinde baÅŸmühendis olarak aktif rol aldı. Yetenekleri ve çalışkanlığıyla her zaman takdir edilen Ekici, mesleÄŸine olan tutkusu ve ülkesine olan baÄŸlılığıyla örnek bir mühendis olarak anıldı.

Kanserli Çocuklara Umut Oldu

Mesleki başarılarının yanı sıra, Zahide Güçlü Ekici sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirdi. Özellikle kanser hastası çocuklar için yaptığı yardımlarla bilinen 36 yaşındaki mühendis, çevresinde sevilen ve saygı duyulan bir hayırsever olarak tanındı.

Şehit Olduğu Gün Evlilik Yıldönümleriydi

Zahide Güçlü Ekici, evlilik yıldönümleri sebebiyle eşinin kendisine gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye indiği sırada hain terör saldırısında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ekici, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Evlilik yıldönümlerinde eşini kaybetmenin tarifsiz acısını yaşayan Yalçın Ekici ve kızı E., geride büyük bir özlem ve hüzün bıraktı.

Makina mühendisi Zahide Güçlü

Güçlü’nün çiçeÄŸi almak için nizamiyeye giderken terör saldırısının ortasında kaldığı belirtildi. Olayda yaralanan Güçlü, hastanede yapılan müdahaleye raÄŸmen kurtarılamadı.

Kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun

Terör saldırısında ÅŸehit düşenler arasında yer alan Cengiz CoÅŸkun’un Sivas nüfusuna kayıtlı olduÄŸu belirlendi. Åžehit CoÅŸkun’un 1 çocuk sahibi olduÄŸu öğrenildi.

Taksi şoförü Murat Arslan

ÖLDÜRÜP BAGAJA KOYMUŞLAR

Öte yandan iki teröristin, olayda kullandıkları taksinin ÅŸoförü Murat Arslan’ı öldürerek cenazesini aracın bagajına koyduÄŸu belirlendi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Teşhisi neden çok zor?

HIZLI YORUM YAP