09 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Resmi Gazete’de yayımlanan CumhurbaÅŸkanı kararıyla; Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) menÅŸeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair karar, yürürlükten kaldırıldı.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre; 2018 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan ABD menÅŸeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair karar, yürürlükten kaldırıldı. Kararın, 1567 sayılı Kanunun 1’inci, 474 sayılı Kanunun 2’nci, 3283 sayılı Kanunun 2’nci, 4458 sayılı Kanunun 16’ncı, 22’nci ve 55’inci maddeleri ile 2976 sayılı Kanun ve 4067 sayılı Kanun hükümleri gereÄŸince verildiÄŸi belirtildi.
Ek vergi getirilen ürünler arasında alkollü içecekler, otomobil, makyaj malzemeleri ve yaprak tütünleri de vardı.
Ticaret Bakanlığı konuya iliÅŸkin bir yazılı açıklama yaptı. Sürdürülen müzakereler sonucunda ABD’den yapılan ithalatlarda düzenlemeye gidildiÄŸi ifade edilirken, “ABD’nin 2018 yılında çelik ve alüminyum ürünleri ithalatında uygulamaya koyduÄŸu ilave vergiler üzerine, ülkemiz de Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kuralları çerçevesinde karşı tedbirler almış ve ABD menÅŸeli bazı ürünlerde ek mali yükümlülük uygulamaya baÅŸlamıştı. Söz konusu tedbirler, ilerleyen dönemde tarafların attığı adımlara baÄŸlı olarak güncellenmiÅŸ olmakla birlikte, halihazırda belirli oranlarda yürürlükte kalmaya devam etmekteydi. Süreç aynı zamanda iki ülke arasında DTÖ’de de bir süredir deÄŸiÅŸik panellerde ve müzakerelerde deÄŸerlendiriliyordu. Gelinen aÅŸamada, ABD ile yürütülen ve olumlu ilerleyen müzakereler ve Dünya Ticaret Örgütü AnlaÅŸmazlıkların Halli Mekanizması kapsamındaki danışmalar ve panel raporları çerçevesindeki istiÅŸareler neticesinde, ABD menÅŸeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek mali yükümlülükler sona erdirilmiÅŸtir” denildi.
Hedeflenen ticaret hacmine dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye ile ABD arasındaki stratejik bir çerçevede ilerleyen diyaloÄŸun önemli bir unsuru olan ekonomik iliÅŸkilerde temel hedeflerden biri olan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi doÄŸrultusunda çalışmaya ve ticari iliÅŸkilerin her iki tarafın yararına olacak ÅŸekilde artırılması, rekabet ÅŸartlarının dikkate alınarak çeÅŸitlendirilmesi ve yeni iÅŸ birliÄŸi alanlarının geliÅŸtirilmesi konusunda politika üretilmeye devam edilecektir. Ticaret Bakanlığı olarak, uluslararası hukuk ve ticaret kuralları çerçevesinde ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya, ticaret diplomasisi ve müzakere süreçlerini etkin biçimde yürütmeye dönük politikalar kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.
İthalat izni sonrası baklava için indirim sinyali geldi
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
303325 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109755 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29650 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24650 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23399 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan