25 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ağrı esnafı devlet desteğiyle ihracatçı oldu

İstihdamın artırılması ve küçük ölçekli esnafın desteklenmesi amacıyla Ağrı Valiliğinin hayata geçirdiği KOBİ Merkezi'nde üretilen ürünler, yurt içinin yanı sıra Gürcistan ve Nahçıvan'a pazarlanıyor.

AÄŸrı ValiliÄŸinin, istihdamın artırılması ve küçük ölçekli esnafın desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiÄŸi Küçük ve Orta Büyüklükteki Ä°ÅŸletmeler (KOBÄ°) Merkezi’nde üretilen mobilyalar Gürcistan ve Nahçıvan‘a ihraç ediliyor.

Kentte vatandaÅŸlara iÅŸ olanağı saÄŸlanması ve esnafın güçlenerek ekonomiye katkı sunması amacıyla geçen yıl aralık ayında temeli atılan KOBÄ° Merkezi, faaliyete geçirildi.

Bölge ekonomisine katkı saÄŸlayacak bin 400 metrekareden oluÅŸan 16 iÅŸ yerinin bulunduÄŸu 3 blok halindeki merkezde iÅŸ başı yapan esnaf, asansör, ayakkabı, baza, mobilya, çelik kapı, ambalaj ve sac üretiyor.

Ä°l Özel Ä°daresi kaynaklarıyla hayata geçirilen merkezde AÄŸrılı sanatkarların elinden çıkan ürünler, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerindeki illerin yanı sıra Gürcistan ile Nahçıvan’a da gönderiliyor.

“Bize düÅŸen istihdam oluÅŸturmak”

Merkezde üretim yapan esnaf Nurettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir komplekste çalışma hayallerini gerçekleÅŸtiren Vali Süleyman Elban’a teÅŸekkür etti.

AÄŸrı’nın üretim merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Biz geniÅŸ ortamda çalışıyoruz. Yatak, baza, büroların bütün malzemeleri ve okul sıralarını üretiyoruz. Bunları yaparken yer sıkıntısı çekiyorduk. Allah valimizden razı olsun, bize böyle bir yer yaptı. Bize düÅŸen de daha fazla eleman çalıştırıp AÄŸrı’da istihdam oluÅŸturarak faydalı olmak. Hedefimiz, daha da büyüyüp fabrika kurmak. Hedefimizde Organize Sanayi Sitesinde çalışmak vardı ama ÅŸehre uzak olduÄŸu için imkanımız el vermiyordu.”

Baza üreticisi esnaf Necmettin Çelik ise ürettikleri yatakları DoÄŸu Anadolu Bölgesi’nin tamamına gönderdiklerini anlattı.

“Hedef, Orta Asya ve Avrupa’nın mobilya ihtiyacını karşılamak”

Daha önce düÅŸük kapasitede çalıştıkları için ürünleri seri üretemediklerini aktaran Çelik, ÅŸunları kaydetti:

“Åžimdi de yerimiz geniÅŸ olduÄŸu için hem daha fazla müÅŸteriye hitap ediyoruz hem de ürünlerimizi müÅŸteriye zamanında teslim ediyoruz. Daha deÄŸiÅŸik malzemeler de çıkarabiliyoruz. Bu imkanlara sahibiz. 2013 yılından bu yana bu iÅŸi yapıyoruz. Ä°nÅŸallah daha da büyüteceÄŸiz. ÜrettiÄŸim ürünleri IÄŸdır, Van, Diyarbakır, Kars illerine ve ilçelere veriyoruz. Ürünlerimizi yurt içinin yanı sıra Gürcistan ile Nahçıvan’a da gönderiyoruz. Hedefimiz, Orta Asya ve Avrupa ülkelerinin de mobilya ihtiyacını karşılamak.”

Merkezde ayakkabı üretimi gerçekleÅŸtiren esnaf Yılmaz Bozkurt da devlet desteÄŸiyle iÅŸlerini büyütmenin mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 35 yıldır ayakkabı ürettiÄŸini söyleyen Bozkurt, “Ä°ÅŸ yerimiz daha önce ufak ölçekliydi. KOBÄ° destekli makinelerle iÅŸimizi büyüttük. Daha önce 3 kiÅŸi çalışıyorduk, ÅŸimdi 10 kiÅŸi çalışıyoruz. Günlük ortalama 500 ayakkabı üretiyoruz. Ayakkabıları DoÄŸu ve Güney DoÄŸu Anadolu bölgelerine gönderiyoruz.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cennet hurmasını kurutup geliri katladılar

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.