27 Temmuz 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Çin, askeri kullanımı olan bazı sanayi ürünlerine ihracat kontrolü getirdi

Çin, askeri amaçlı kullanılabilecek bazı sanayi ürünleri ve kritik teknolojilerin ihracatına kontrol uygulayacağını bildirdi.

Çin Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Genel İdaresi ve Merkezi Askeri Komisyonun Donanım Geliştirme Dairesi, ihracat kontrollerine ilişkin ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeyle, hava araçları motor ve parçaları, gaz türbinleri ve kurÅŸun geçirmez zırhların yapımında kullanılan polietilen liflerin ihracatının kontrol edileceÄŸi belirtildi.

Bu araç ve malzemelerin ihracatının izne tabi kılınacağı kaydedilen açıklamada, düzenlemenin, herhangi bir ülkeyi veya bölgeyi hedef almadığı, ulusal güvenlik ile çıkarları korumayı ve uluslararası yayılmanın önlenmesi düzenlemelerine uyumu amaçladığı vurgulandı.

ABD, iki kalemin ithalatında bir numara

Çin gümrük verilerine göre, 2024’ün ilk 4 ayında Çin’den hava ve uzay araçları üretiminde kullanılan parça ve araçları en fazla ithal eden ülkeler, sırasıyla ABD, Vietnam ve Singapur oldu.

Aynı dönemde, savaş gemilerinde ve tank gibi büyük harp araçlarında kullanılabilen gaz türbinlerini en çok ithal eden ülkeler de sırasıyla ABD, Hindistan ve Vietnam idi.

KurÅŸun geçirmez baÅŸlıklar, yelekler, zırhlar, kalıplar ve plakaların yapımında kullanılan çok yüksek mol kütleli polietilen lifleri ise en fazla sırasıyla Brezilya, Vietnam, ABD ve Ä°srail’e ihraç edildi.

Çin’in ihracat kontrolü kararının, ABD’nin bazı kritik teknolojilerin Çin’e ihracatına kısıtlamalar getirdiÄŸi ve Pekin yönetiminin, Washington ile Avrupa’nın “Rusya’ya askeri ve sivil ikili kullanıma sahip ürünleri saÄŸlayarak Ukrayna Savaşı’nda yararlanacağı savunma sanayisi temeline destek olmaması” yönündeki telkinleriyle karşılaÅŸtığı bir dönemde gelmesi dikkati çekti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dış ticaret açığı nisanda 9,9 milyar dolara çıktı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.