22 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları BirliÄŸi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, mayısta yüzde 14,4’lük artışla 21,7 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaÅŸtı.
Deprem felaketi sonrası düşen ihracat rakamlarının tekrar yükselişe geçmesi için yoğun çaba gösteren mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü de emeklerinin karşılığını aldı. Bu yıla güçlü bir başlangıç yapan sektörün ihracatı mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1 artarak 731 milyon dolara ulaştı.
Mayısta mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke 107 milyon dolarla Irak olurken, onu 36 milyon dolarla Birleşik Krallık, 35 milyon dolarla İsrail takip etti. İran, Almanya, ABD, Libya, Fransa, Fas ve Rusya da mayısta en çok ihracat yapılan ilk 10 ülke arasında yer aldı.
Açıklamada konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmeleri yer alan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Erkan Özkan, sektörün yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleriyle tekrar yükseliÅŸe geçtiÄŸini belirterek, “Tekrar hareketli günlerine dönen sektör, yılın ikinci yarısı için ihracat faaliyetlerinde vites yükseltti.” ifadesini kullandı.
Sektörün tüm zorlukların üstesinden birlikte geldiğini kaydeden Özkan, şu açıklamalarda bulundu:
“Bunun için yakaladığımız hiçbir baÅŸarıya tesadüf gözüyle bakmıyoruz, hepimizin yoÄŸun bir gayreti söz konusu. Yılın ilk yarısında gerek Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında gerekse birlik olarak ziyaretlerimiz çerçevesinde birçok ülkede faaliyetler gerçekleÅŸtirdik. Bir yandan tutundurma faaliyetleri ile sektör temsilcilerimizin mevcut pazarlarında yerlerini saÄŸlamlaÅŸtırmalarını saÄŸlarken diÄŸer yandan da yeni pazarlara girmelerine yardımcı olduk. Bu ay İngiltere ve Almanya’da faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çalışmalar yıl boyu sürecek. Her ülke ziyaretinin ardından firmalarımız yaptıkları anlaÅŸmalarla gelecek aylarda ihracat rakamlarımızın artışına önemli bir katkı sunacak.”
Özkan, özverili çalışmaların sonucunda yıl sonunda 10 milyar dolarlık hedefi geçeceklerine inandıklarını vurguladı.
AA
Denizyolu ile En Fazla İhracat Hangi Ülkeye Yapıldı?
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
317023 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110553 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
30362 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
25355 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
24101 kez okundu
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan