02 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sınır Ticaretinin Uygulanmasına İliÅŸkin TebliÄŸ’de DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye’de sınır ticaretine iliÅŸkin usul ve esasları düzenleyen “Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İliÅŸkin Bakanlar Kurulu Kararı”nın yürütülmesi safhasında ortaya çıkan ihtiyaçlar sonucu yayımlanan CumhurbaÅŸkanı Kararı ile mülga bakanlıklar ve taÅŸra teÅŸkilat yapılanmaları güncellenirken terimler daha açık ve anlaşılabilir ÅŸekilde tanımlanmıştı.
Ayrıca, sınır ticareti il değerlendirme komisyonunun karar alma sürecinde güncelleme yapılırken ithalat değer limitlerinin bir sonraki takvim yılına devredilemeyeceğine, ithalatta tek ve maktu vergi uygulanmasında karşılaşılan tereddütlerin giderilmesini teminen kararın ilgili maddelerinde düzenleme yapılmıştı. Sınır ticareti kapsamında gözetim uygulamasına tabi ürünleri ithal etmek isteyen esnaf ve tacirin uygulamada karşılaştığı bürokratik işlemlerin de azaltılması sağlanmıştı.
Söz konusu karar çerçevesinde sınır ticareti uygulamalarına iliÅŸkin usul ve esasları belirleyen “Sınır Ticaretinin Uygulanmasına İliÅŸkin TebliÄŸ”de de CumhurbaÅŸkanı Kararı’ndaki düzenlemelere istinaden deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi.
Buna göre, İthalat Uygunluk Belgesi kapsamında kullanılmayan limitler, bu tebliğ hükümleri dikkate alınarak valilikçe yürürlüğe konulan yönergede belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde aynı takvim yılı içinde tekrar dağıtılabilecek.
Öte yandan, Türkiye ile Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, İran, Mısır, Moldova ve Şili arasındaki bazı tarım ürünleri ithalatında tarife kontenjanları uygulanmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı tebliğlerinde de değişikliğe gidildi.
Bu kapsamda, Türkiye ile söz konusu ülkeler arasında akdedilen uluslararası anlaşmalar uyarınca bazı tarım ürünleri ithalatında mevcut tarife kontenjanlarının dağıtım yönteminde revizyon yapıldı. Tarife kontenjanlarında kotaların dağıtım usulüne ilişkin de düzenlemeye gidildi.
AA
TurÅŸu ihracatının yüzde 80’i Ege’den
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
310743 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110186 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
30064 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
25062 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23808 kez okundu
Bakan Bolat ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Ocakta en çok uçak biletinin fiyatı arttı
15 yaş altı çocuklar için sosyal medya sınırlamasında detaylar
İkinci ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşiyor
İmalatta daralma 22 aydır sürüyor
OİB Başkanı Baran Çelik: Gümrük Birliği güncellenmezse rekabet gücümüzü kaybederiz
6 soruda AB Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Türkiye
Dolar/TL bugün ne kadar?
İlk ders: Bayrak sevgisi
Altın ve gümüşte kayıp artıyor
Bakan Bolat ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Ocakta en çok uçak biletinin fiyatı arttı
15 yaş altı çocuklar için sosyal medya sınırlamasında detaylar
İkinci ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşiyor
İmalatta daralma 22 aydır sürüyor
OİB Başkanı Baran Çelik: Gümrük Birliği güncellenmezse rekabet gücümüzü kaybederiz
6 soruda AB Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Türkiye
Dolar/TL bugün ne kadar?
İlk ders: Bayrak sevgisi
Altın ve gümüşte kayıp artıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan