18 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

ŞİRKETİNİZ AB VE ABD YAPTIRIMLARINA TAKILMIŞ OLABİLİR Mİ?

Avrupa Birliği ve ABD yaptırımları sadece Rusya, İran ve Belarus’umu ilgilendiriyor? Bu ülkelerle dış ticaretini aktif olarak gerçekleştiren Türkiye, AB yaptırımlarından nasıl etkileniyor? Türkiye’deki firmalar bu yaptırımlar hakkında ne biliyor? Tüm bu soruların yanıtını Bursa Gümrük Müşaviri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp verecek…

Sektörde 40 yıldır kesintisiz hizmet veren Bursa Gümrük Müşavirliği A.Ş, kurulduğu günden bu yana gerek ihracat gerek ithalat, tüm dış ticaret süreçlerinde Türkiye’nin çok değerli firmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Karşılıklı güven, anlayış, eksiksiz bilgi ve kesintisiz iletişimle iş akışını sağlayan BGM A.Ş aynı zamanda sosyal bir sorumluluk üstlenerek firmaları bilgilendiriyor.

Daha önce firma temsilcilerini dış ticaret süreçleri ve gümrük kaçakçılıkları hakkında İstanbul’da  bilgilendiren BGM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp, şimdi de AB ve ABD Yaptırımları konusunu Bursa’da ele alacak.

Bilindiği üzere Rusya/Ukrayna arasında çıkan savaş sonrasında AB yaptırımları çok daha yoğun olarak gündeme geldi. Arka arkaya yaptırım paketleri açıklayan AB, Rusya’nın savaş gücünü kırmaya çalışarak aynı zamanda Belarus ve İran’a da yaptırımlar uyguladı.

Peki konum itibariyle hem AB ülkeleriyle hem de söz konusu diğer ülkelerle dış ticareti iyi olan Türkiye, savaşla bir ilgisi olmamasına rağmen yaptırımlardan nasıl etkileniyor?

Bursa Gümrük Müşavirliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp firmaları konuyla ilgili en doğru bilgiyi almak üzere bir arada olmaya çağırıyor.

ÖZENALP “AB VE ABD YAPTIRIMLARI” HAKKINDA BİLGİLENDİRECEK

Rekabet.net’e konuşan Özenalp, “İçinde bulunduğumuz zamanlarda sadece ülkemizde değil dünyada da çok büyük değişiklikler yaşanmakta ve bu değişikliklere bağlı olarak tüm ülkelerde çok ciddi sosyal ve hukuki düzenlemeler yapılmaktadır. Dış ticaret şartlarının belirleyicisi bilindiği gibi hükümetlerin dış ticaret politikalarıdır. Bu politikalardaki çok kısa sürede alınan kararlarla yapılan değişlikler ticaretinizi etkileyebilir; bugün serbest olan bir ürünün girişi, çıkışı akşam çıkarılan bir düzenlene ile izine tabi ya da yasak bir hale dahi gelebilmektedir.  Çoğu zaman gümrük vergi oranlarını da etkileyen bu değişiklikler direk olarak maliyetlerinizi ve iş süreçlerinizi etkiyebilmektedir. Ek mali yükümlülükler ve ilave vergilere ek olarak, ülkelere getirilen yaptırımlar da ticaret süreçlerinizde büyük önem taşımaktadır” dedi.

AB ve ABD YAPTIRIMLARI HAKKINDA NE BİLİYORUZ?

Özenalp konuşmasını şöyle sürdürdü; “Örneğin AB ve ABD’nin şu sıralarda uyguladığı yaptırımlar açısından ne kadar bilgi sahibiyiz?  Avrupa Birliği’nin Rusya, İran ve Belarus’a olan yaptırımlarının ise sizi ne şekilde etkilediği ya da ilerleyen zamanlarda ne kadar etkileyeceği konularında bilgi sahibi misiniz? Bu ülkelerle ülkemizin direk bir sorunu olmamasına rağmen konulan yaptırımlar finansal ve gümrük politikaları olarak, sizleri belki de etkilemeye başladı, belki yarın sizin ürettiğiniz ya da ticaretini yaptığınız ürünlerin bile bu yaptırım listelerine girme ihtimali olabilir. Ama henüz bunu fark etmemiş olabilir ya da bu konu ile ilgili nasıl bir strateji uygulayacağınızı kurgulayamamış olabilirsiniz. İşte tüm bu konular sizin korunmanız için bizim sürekli üstünde çalıştığımız ve bilgi alanımıza dahil ettiğimiz konulardır”

BGM AŞ’NİN 40. YILINA ÖZEL

BGM A.Ş olarak, Eylül veya Ekim ayında ABD ve AB Yaptırımları Semineri düzenleyeceklerini belirten Özenalp, dış ticaretle ilgilenen firmaların bu toplantıda mutlaka yer alması gerektiğini söyledi. En küçük bir firmamızın bir yaptırıma dahil edilmesinin ülkeyi de etkileyeceğine dikkat çeken Özenalp, konuyla ilgili firmaları çok dikkatli olmaları için uyardı.

BGM A.Ş yakın zamanda seminerler ilgili detaylı bilgileri paylaşacak.

Seminerde yerinizi erkenden ayırtmak için iletişim adresi;

ocombaaalkisrekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutlayabiliyor muyuz?

HIZLI YORUM YAP