02 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında 2020 sonunda imzalanan sanayi ürünlerini kapsayan Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik resmi müzakereler temmuz ayında Ankara’da başlıyor. Görüşmeler; hizmetler, e-ticaret, yatırımlar ve bazı tarım ürünlerinin anlaşma kapsamına alınmasını hedefliyor.
Cnbc-e Londra temsilciliğinin aktardığına göre, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İngiltere Ticaret ve Kalkınma Bakanı Jonathan Reynolds, Londra’da ilk yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında, teknik engellerin kaldırılmasına yönelik otomotiv ve kimya sektörlerini kapsayan iki önemli anlaşmaya imza atıldı.
Toplam 22 milyar dolarlık ticaret hacminin üçte birine denk gelen yaklaşık 7,5 milyar dolarlık bölümde karşılıklı teknik engellerin kaldırılmasını amaçlayan anlaşmalar, özellikle Türk ürünlerinin İngiltere pazarına daha kolay erişimini sağlayacak. Anlaşma ile Türkiye’nin teknik standartları, İngiltere tarafından uyumlu kabul edildi.
Bu gelişmeyle birlikte, 2025 yılı içinde Londra’da düzenlenmesi planlanan Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi (JETCO) 8. toplantısına da zemin hazırlanmış oldu. Türkiye tarafı, İngiliz Bakan Reynolds’u Ankara’ya davet ederken; tarafların Temmuz ayından önce teknik heyet görüşmelerine başlaması bekleniyor.
Serbest ticaretin kapsamının genişletilmesine yönelik bu yeni süreç, iki ülke arasında daha entegre ve verimli bir ekonomik iş birliğinin önünü açacak.
Türk Ticaret Bankası ülke ihracatını büyütme hedefiyle faaliyete geçti
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
329552 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111260 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
30976 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
25968 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
24700 kez okundu
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Altın ve gümüş Trump’la çakıldı
Bursa’da büyük yangın
LGS’ye milli maç ayarı
Bakan Uraloğlu’ndan Hürmüz Boğazı açıklaması
Ankara’da katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü var
Ekmeğe zam geldi
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Altın ve gümüş Trump’la çakıldı
Bursa’da büyük yangın
LGS’ye milli maç ayarı
Bakan Uraloğlu’ndan Hürmüz Boğazı açıklaması
Ankara’da katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü var
Ekmeğe zam geldi
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan