24 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2023 Yılı Gümrük Müşavirliği ve Yardımcılığı Sınavları Ne Zaman?

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, “2023 Yılı Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavları Ön Kayıt Başvuruları Hakkında” bir yazı yayınladı.

Yazıda, 4458 sayılı Gümrük Kanununun geçici 6 ncı maddesi uyarınca 2023 yılı Kasım ayında Ankara’da yapılması planlanan gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavlarına katılacak adayların 24 Nisan 2023-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında kayıtlı bulundukları Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine başvuru formu ve formda kayıtlı belgelerle birlikte müracaat ederek ön kayıt yaptırmaları gerektiği iletildi. Belirtilen tarihlerde ön kayıt yaptırmayan adayların sonraki sınav müracaatlarının kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Başvuruda, sınav öncesi istenilen belgeler ile adayların beyanının esas alınacağı, 4458 sayılı Gümrük Kanununun 227 ve 228 inci maddeleri ile geçici 6/1 inci maddesinin b ve c bentlerinde yer alan koşulları taşımadığı halde sınava giren adayların sınavlarının geçersiz sayılacağı aktarıldı. Ön kayıt yaptıracak adaylar tarafından doldurulan sınav başvuru formunun istenilen diğer belgeler ile bir dosya halinde ilgili Bölge Müdürlüklerine teslim edileceği belirtildi. Ön kaydı kabul eden memurun başvuru formunda belirtilen kısma tarih ve imza atmasının zorunlu olduğu iletildi.

Gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı yazılı sınavlarına başvuruları kabul edilen adayların listesinin (bir örneği gönderilen şekle uyumlu olmak suretiyle) excel formatında, adayın; T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti, baba adı, müşavir yardımcısı izin belge numarası, cep telefonu numarası büyük harflerle olmak üzere her bir bilgi başlığı ayrı bir hücreye gelecek şekilde elektronik ortamda ve yazılı olarak 12 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar Gümrükler Genel Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi.

Mağduriyet yaşanmaması açısından aday bilgilerinin listelere doğru olarak kaydedilmesi ve kaydedilen bilgilerin hafızaya alınması hususunda gerekli özenin gösterilmesi gerektiği, ön kayıtlarla ilgili tereddüt olması halinde, tereddüt konusu hususun Genel Müdürlüğe intikal ettirileceği ve alınacak cevaba göre işlem yapılacağı belirtildi.

Bölge Müdürlüklerince ön kayıt başvuru tarihleri ile istenilen bilgi ve belgelerin ilan panolarına asılmak suretiyle adaylara duyurulacağı ifade edildi. Sınava ilişkin diğer hususların, “www.ticaret.gov.tr” adresinde ayrıca duyurulacağı, diğer taraftan; sınava gireceklerin bulunması halinde sınavlarda önlem alınmasını gerektirecek engel durumu ve engel grubuna ilişkin bilgilerinin de gerekli raporu ile birlikte bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gümrük Yönetmeliği’nde Değişiklik, BGM A.Ş ne diyor?

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.