27 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Mısır ile kritik görüşmenin tarihi belli oldu

Türk heyetinin, Kahire'de Mısırlı yetkililerle yapacağı görüşmelerde ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ele alınacak.

Türkiye ile Mısır arasında siyasi istiÅŸareler kapsamında DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın baÅŸkanlığındaki Türk heyeti, 5-6 Mayıs’ta Kahire’de temaslarda bulunacak.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Mısır arasında siyasi istiÅŸarelerin DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza’nın baÅŸkanlıklarında 5-6 Mayıs’ta Kahire’de yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu istikşafi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımların üzerinde durulacağı belirtildi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Mısır’ın Türkiye’den bir heyeti davet ettiÄŸini bildirmiÅŸti

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, 15 Nisan’da katıldığı canlı yayında, Türkiye ve Mısır arasında önce istihbaratlar arasında açılan kanalın dışiÅŸleri bakanlıkları aracılığıyla devam etmesi konusunda mutabık olunduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

Siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceÄŸini ancak ortak niyet konulduktan sonra iliÅŸkilerin daha kolay ilerleyeceÄŸini vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Mısır Türkiye’den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır’a gidecek.” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Çavuşoğlu, heyetin bakan yardımcıları düzeyinde olacağını, daha sonra kendisinin Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini belirtmişti.

Türkiye- Mısır ilişkileri

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik iliÅŸkiler 2013’ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyor.

Bu süreçte iki ülke dışiÅŸleri bakanları arasında çeÅŸitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleÅŸtirilirken, Mısır’ın Ankara BüyükelçiliÄŸiyle Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu ve Türkiye’nin Kahire BüyükelçiliÄŸiyle Ä°skenderiye BaÅŸkonsolosluÄŸu faaliyetlerine devam ediyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ErdoÄŸan, Kral Selman’la görüştü

HIZLI YORUM YAP