25 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları yaşanan illerdeki son durum ile ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamada olumsuzluk yaşanan illerdeki son durum şöyle:
İstanbul
Olumsuz hava şartları nedeniyle 93 çatı uçması, 233 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 343 tehlike arz eden parça, 95 trafik ışığı ve yön tabelası, 18 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir.
112 Sağlık Komuta Merkezinden İstanbul AFAD Müdürlüğüne iletilen bilgi çerçevesinde, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 44 vatandaşımızın yaralandığı ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.
Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar çerçevesinde İstanbul AFAD Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halindedir.
Bursa
26-29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Bolu
29.12.2021 tarihinde meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana gelmiş olup an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Kocaeli
11 tekne batması meydana gelmiş olup 7 tekne karaya çıkarılmıştır. Meydana gelen olaylarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır.
İzmit Arızlı köyü cami minaresi yana yatmıştır. Minarenin indirilme çalışmaları devam etmekte olup 4 ev tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır.
Tekirdağ
29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Yalova
28-29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 10 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 5 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 ekip talebi olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.
Zonguldak
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Ereğli ilçesinde 2 konutun çatısı uçmuş, 1 konutun çatısı yanmış ve 1 konutunda balkonunda yangın meydana gelmiştir.
Balıkesir
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 8 çatı hasarı, 1 ev duvarı yıkılması ve 2 araç hasarı meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.”
AFAD, vatandaşların, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
AA
Ro-Ro gemisi fırtınadan batmaya başladı
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoğlu’ndan bayrak çağrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peş peşe depremler
Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yılı
Gökyüzü yarın sabah gülümseyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem günlük siyasete alet edilemez
Unilever, Magnum’u satışa çıkardı
Gümrük vergisi gerginliği tırmanıyor
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için dava açıldı
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoğlu’ndan bayrak çağrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peş peşe depremler
Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yılı
Gökyüzü yarın sabah gülümseyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem günlük siyasete alet edilemez
Unilever, Magnum’u satışa çıkardı
Gümrük vergisi gerginliği tırmanıyor
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için dava açıldı