17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede çocukları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve deprem bölgesinden gelerek İstanbul'da eğitim öğretim hayatına devam eden çocukları kabul etti.

Misafirleriyle tek tek selamlaÅŸan ErdoÄŸan, koltuÄŸunu ise Hatay Kırıkhan’dan gelerek Ä°stanbul’da öğrencilik hayatına devam eden 5. sınıf öğrencisi Akif Uçar’a bıraktı.

ErdoÄŸan burada yaptığı konuÅŸmada, 21 yıldır gece gündüz çalıştıklarını, ülkeyi getirdikleri seviyeyi Tükiye Yüzyılı’yla taçlandırmak istediklerini belirterek, bunun için yoÄŸun bir hazırlık ve gayret içinde olduklarını anlattı.

Ä°stanbul BoÄŸazı’ndan geçiÅŸ yapan TCG Anadolu gemisi gibi nice projeyi ülkeye kazandırmanın kendilerini çok sevindirdiÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, “Elbette hayatın akışı içinde baÅŸarılar ve kazanımlar kadar afetler ve ne yazık ki kayıplar da yaÅŸanabiliyor. GeçtiÄŸimiz ÅŸubat ayında yaÅŸadığımız deprem felaketlerinde iÅŸte böyle bir üzüntü yaÅŸadık. Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımız geride sevdiklerini bıraktı. Sizlerin de içinde bu depremlerde yakınlarını tanıdıklarını kaybedenler var. Ebedi aleme göç eden bu kardeÅŸlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, devletin ve milletim depremin yaralarını sarmak, geride kalanlara sahip çıkmak için tüm imkanlarını seferber ettiÄŸini vurgulayarak, “Nitekim dün KahramanmaraÅŸ’taydım, Nurdağı’ndaydım. Nurdağı’nda köy evlerinin teslimatını yaptık. KahramanmaraÅŸ’ta da yine aynı ÅŸekilde depremzedelerimizle bir araya geldik. Hayatını kaybeden insanlarımızı tekrar geri getiremeyiz. Ama geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkacağız. Deprem ÅŸehitlerimize ve onların emanetlerine, vefamızı, cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye Yüzyılı yaparak ödeyebileceÄŸimize inanıyorum. Milletimiz nice badireyi, saldırıyı, afeti özellikle birliÄŸine, beraberliÄŸine, kardeÅŸliÄŸine sarılarak geride bıraktı. Allah’ın izniyle 6 Åžubat depremlerinin izlerini de aynı ÅŸekilde sileceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

“Milletimizin size olan güveni güçlendirmenizi istiyorum”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, çocuklara seslenerek, “Sizlerden milletimizin size olan güvenini, bilimin ve deÄŸerlerimizin ışığında kendinizi en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtirerek güçlendirmenizi istiyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı bir kez daha tebrik ediyorum. Sizlerin nezdinde milletimizin tüm çocuklarının gözlerinden öpüyorum. Åžimdi de mikrofonu Sayın BaÅŸkan’a bırakıyorum.” dedi.

Bunun üzerine söz alarak temsili Kabine Toplantısı’nı yöneten 11 yaşındaki Akif Uçar da CumhurbaÅŸkanı’nın yerinde olsa yapacaklarını ÅŸu ÅŸekilde anlattı:

“EÄŸer ben CumhurbaÅŸkanımızın yerinde olsaydım, yani CumhurbaÅŸkanımız gibi bir sürü yapılar yapardım. O milletimize çok sahip çıktı, bizi hiçbir zaman alçakta bırakmadı. TeÅŸekkür ediyorum böyle yaptığı için. Öbür fikrim, özellikle savunma sanayi yerleri ve teknolojilerini ileriye götürmeyi düşünürdüm diÄŸeri ise ben depremi yaÅŸadığım için evleri çok hızlı yaptırırdım. Uzay çalışmalarına ağırlık vereceÄŸim. Otonom araçların çeÅŸidini ve sayısını arttıracağım. Akıllı yolların sayısını çoÄŸaltıp trafik kazalarının azalmasını saÄŸlayacağım, tıp alanında çalışmalara ağırlık verip kanserin ilaçlarının bulunmasını saÄŸlayacağım.”

Temsili bakanlar hayallerini ve hedeflerini anlattı

Uçar, konuşmasının ardından sözü kabinedeki temsili bakanlara verdi.

Toplantıda temsili Milli EÄŸitim Bakanı olarak konuÅŸan bir öğrenci, Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer gibi çok çalışacağını anlatarak, Özer’in eÄŸitim alanında yurtta bir eksikliÄŸinin olmadığını, kitap ve kırtasiye malzemesi verdiklerini ifade etti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Laptop da veriyor musunuz?” sorusunu yönelttiÄŸi temsili Bakan’dan “Veririz.” yanıtını alması üzerine, “Åžimdi size zaten çıkarken de vereceÄŸiz. Milli EÄŸitim Bakanımız hepinize laptop verecek.” dedi.

Temsili olarak Gençlik ve Spor Bakanı olan bir öğrenci de Ä°stanbul Sancaktepe’deki bir okul bahçesinde oynayan öğrencileri gördüğünü anlatarak, bu nedenle çim hokeyi sahası yaptıracağını dile getirdi.

Öğrencinin, “Bir de Gaziantep Åžehitkamil ilçesinde hiç voleybol sahası yok, onu yaptırırdım.” demesi üzerine ErdoÄŸan, “Åžehitkamil’de hiç voleybol sahası yokmuÅŸ. Nasıl olur? Gençlik ve Spor Bakanımıza deÄŸil de burada tabii Milli EÄŸitim Bakanımıza gerekeni söyleyelim; Milli EÄŸitim Bakanımızın, hemen okullarda, okulların bahçelerinde müsait olanlarda süratle basketbol ve voleybol sahalarını bana göre yapması lazım.” diye konuÅŸtu.

Bunun üzerine söz alan Bakan Özer, “Sayın CumhurbaÅŸkanım zaten biz tüm müsait olan bahçelerde yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da destek alıyoruz. Ama o okullara da tekrar bakalım efendim. Emredersiniz.” yanıtını verdi.

Temsili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan öğrenci ise her parka geri dönüşüm kutuları koyarak geri dönüşümü zorunlu hale getireceğini, böylelikle hem çevrenin kirlenmeyeceğini hem iklimin değişmeyeceğini ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı temsilen söz alan öğrencinin henüz konuÅŸma metnini tamamlayamadığını söylemesi üzerine ErdoÄŸan, “Sen ÅŸimdi bir defa çok önemli bir adım attın. Ne yaptın? Togg’u yaptın. Araba var ya akıllı arabayı yaptın. Onun için biz sana ne kadar teÅŸekkür etsek azdır. Yollarda artık Togg’lar var, akıllı araç.” diye konuÅŸtu.

“TCG Anadolu’nun bir büyüğünü yapacağız”

Temsili Milli Savunma Bakanı olarak konuÅŸan öğrenci de yerli ve milli savunma sanayisini artıracağını aktararak, “Az önce gemimizi ve uçağımızı gördünüz. Bunun için gurur duyuyorum. Bunlara daha da önem vereceÄŸim. Milli savunmamızı oldukça ilerleteceÄŸim. Bu gemi ve uçakların sayılarını artıracağım.” dedi.

Bir diğer öğrenci ise Cumhurbaşkanı olduğunu varsaydığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ä°lk iÅŸim olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun baÅŸkanını deÄŸiÅŸtirirdim. Fenerbahçe’nin hakemlerle sorunu var çünkü. Onun dışında dışarıdan daha çok silah ve uçak alırdım. Çiftçilerimize üretim açısından destek olurdum. ÖrneÄŸin tarımcılarımıza gübre, çiftçilerimize mazot konusunda destek olurdum. Onun dışında Togg aracımız var. Teknolojik açıdan büyük bir geliÅŸme. Türkiye açısından iyi bir durum.”

Temsili CumhurbaÅŸkanı olarak konuÅŸan öğrencinin, TCG Anadolu’yu seri üretime geçirip baÅŸka ülkelere satma hayalini dile getirmesi üzerine ErdoÄŸan, “TCG Anadolu’yu Ä°spanyollarla beraber yaptık. Ama ÅŸimdi onun bir büyüğünü inÅŸallah yapacağız. Seri üretime geçmek bunlarda öyle kolay deÄŸil. Yanınıza muhakkak güçlü bir ortak alacaksınız. Onlarla beraber bunun yapımına geçeceksiniz. Mesela bu bizim 5 yılımızı aldı. Bunu Ä°spanyollarla beraber yaptık. Mesela aynı ÅŸey biz denizaltılarda da yaşıyoruz. Onlarda da yine yanımıza ortaklar alarak yapıyoruz. Ama ÅŸimdi bunun bir büyüğünü bir defa bir yapalım, inÅŸallah gerisi gelir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Temsili CumhurbaÅŸkanı’nın, Togg’un bataryasının Türkiye’de üretilmediÄŸini, bunun için bir fabrika açacağı vaadini dile getirmesi üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Togg’un bataryasının üretimi için ÅŸu andaki fabrikanın bünyesinde yeni bir fabrika yapımına baÅŸladıklarını belirtti.

“Karadeniz gazıyla artık dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını temsilen konuÅŸan bir öğrenci, “Enerji Bakanı olarak enerjinin plan ve programlara uygun miktar ve evsafta üretilmesi ve uygun yerlerde kullanılmasını saÄŸlayacağım. Ãœlkemizin yenilenebilir, nükleer ve kömüre dayalı her türlü enerji ihtiyacını karşılamak için uygulanacak politikalar geliÅŸtireceÄŸim.” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bunun üzerine, “Ama enerjide ben biliyorum siz çok gayretlisiniz. Hele hele ÅŸimdi Karadeniz gazını çıkardınız ki Karadeniz gazıyla artık dışa bağımlılıktan ne yapıyoruz, yavaÅŸ yavaÅŸ kurtuluyoruz.” diye konuÅŸtu.

Öğrencinin, “Enerjide tam bağımsızlık kazanıyoruz.” deÄŸerlendirmesi üzerine ise ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

“Sayın Bakanım, bu muhalefet bizim dilimizden anlamıyor. Ne yapacağız onları? ‘Ya biz gazı bulduk.’ diyoruz. Onlar diyor ki, ‘Nerede?’ Karadeniz’de, Filyos’ta. Åžimdi onlara sormak lazım. Haritada bize Filyos’u gösterin ey muhalefet? Bilmezler. Nerede Filyos? Zonguldak’ta. Bizim biliyorsunuz, Bakanımız Mahmut Bey de Zonguldak’taki Bülent Ecevit Ãœniversitesi rektörüydü.”

Temsili Adalet Bakanı olarak söz alan bir öğrenci, ülkede adaleti daha çok saÄŸlayacağını ve yeni adalet sarayları inÅŸa edeceÄŸini belirtti. ErdoÄŸan’ın, “Adalet saraylarını çoÄŸaltalım. Bunun yanında tabii savcıları, hakimleri de çoÄŸaltalım diyorsun deÄŸil mi?” sorusu üzerine öğrenci, “Evet.” yanıtını verdi.

CumhurbaÅŸkanı danışmanını temsilen konuÅŸan bir öğrenci, insanların ve okullarının ihtiyaçlarını araÅŸtırarak bunları CumhurbaÅŸkanına ileteceÄŸini belirterek, Sancaktepe’de Okulu’nda çim hokeyi yarışmalarına katılan öğrencilerin yarışmaya daha iyi hazırlanabilmesi için buraya çim hokeyi kursu açmak istediÄŸini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını temsilen söz alan öğrenci, deprem bölgesinden başka şehirlere göç eden mağdur depremzedelere iş imkanı sunmak için Çalışma Bakanı olmak istediğini anlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını temsil eden öğrenci de, enerji kaynaklarını geliÅŸtirmek için elinden geleni yapacağını belirterek, “Lütfen enerji kaynaklarını daha iyi kullanarak daha iyi bir geleceÄŸe yol verelim.” mesajını verdi.

“EÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini güçlendirmeyle ilgili çok önemli destekler saÄŸladınız”

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, temsili bakanların Kabine Toplantısı’nda söz almalarının ardından yaptığı konuÅŸmada, kabulü için CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a teÅŸekkür etti.

AK Parti hükümetleri döneminde her zaman en büyük bütçenin eÄŸitime ve gençlere ayrıldığını, onların eÄŸitime eriÅŸmesi için her türlü desteÄŸin verildiÄŸini vurgulayan Özer, “Özellikle sosyal politikalar, ücretsiz kitap dağıtımı, yardımcı kaynaklar, burslar, ücretsiz yemekler gibi eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini güçlendirmeyle ilgili çok önemli destekler saÄŸladınız. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına bu eÄŸitime vermiÅŸ olduÄŸunuz desteklerden dolayı çok teÅŸekkür ediyorum.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Bakan Özer’e teÅŸekkür ederek, “Aramızdaki depremzede yavrularımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Annelerine, babalarına çok çok selamlar. Derslerinde baÅŸarılar diliyorum. Ãœlke yönetiminde de muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AFAD’dan Bursa için deprem raporu

HIZLI YORUM YAP