18 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin ve teşebbüs birliklerinin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, rekabete hassas bilgi değişiminde bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, As Tavukçuluk Tarım İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ ile Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ’nin alıcılarına bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek ve Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek, alıcılarına rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti için de ayrıca soruşturma açılması kararlaştırıldı.
İstanbul için kar uyarısı
1
Bakanlıktan süt şirketlerine 58 milyon TL’lik haksız fiyat cezası
7759 kez okundu
2
URTEB Yönetim Kurulu’nda Gündem;
3
Rekabet Kurulu’ndan Google’a soruşturma
6658 kez okundu
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatına sınır
Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?
MSB: “Adana’ya yeni Patriot konuşlandırılıyor”
İhracatta fiyat arttı, miktar düştü
Bayramda toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz
Irak petrolü Türkiye’ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Zaferi mesajı
Çanakkale ve Atatürk
ABD-İsrail-İran Savaşı 18. gününe girdi
Türkiye’nin baklava devi satılıyor
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatına sınır
Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?
MSB: “Adana’ya yeni Patriot konuşlandırılıyor”
İhracatta fiyat arttı, miktar düştü
Bayramda toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz
Irak petrolü Türkiye’ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Zaferi mesajı
Çanakkale ve Atatürk
ABD-İsrail-İran Savaşı 18. gününe girdi
Türkiye’nin baklava devi satılıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan