20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Naci Görür’den Marmara’ya 7 ve üzeri deprem uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremiyle ilgili, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin fay hatlarında son günlerde hareketlilik arttı. Deprem bilimciler, hemen hemen her gün diri fay hatlarına iliÅŸkin uyarılarda bulunuyor. Adana‘da dün gerçekleÅŸen 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki depremleri Akdeniz‘deki 4.9’luk deprem izledi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Habertürk canlı yayınında, Adana’daki 3 depremi deÄŸerlendirirken fay hatlarına iliÅŸkin yeni uyarılarda bulundu.

“DEPREM OLABÄ°LÄ°R”

“Deprem fırtınası demek için bir neden yok” diyen Görür, “Yalnız birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi. Adana havzasında bir deprem olabileceÄŸini düşünüyoruz. Sebebi de DoÄŸu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova’dan baÅŸlayıp KahramanmaraÅŸ’a kadar gelen DoÄŸu Anadolu Fayı. KahramanmaraÅŸ üzerinden de Batı’ya doÄŸru, oradan da Adana havasına doÄŸru saçaklanmakta” ifadelerini kullandı.

“BELÄ°RLÄ° ÖLÇÜDE DEPREM BEKLÄ°YORUZ”

Adana’da bir deprem bekledikleri uyarısını yapan Görür, “DoÄŸu Anadolu’nun Hatay’a kadar olan kısmı DoÄŸu Anadolu Fayı deÄŸil; o Ölü Deniz Fayı’dır. Bingöl Karlıova’dan baÅŸlayan önce Elazığ depremini üreten ondan sonra Malatya, KahramanmaraÅŸ depremi ve o depremin açığa çıkarttığı büyük enerjinin bir kısmının Adana havzasına transfer edildiÄŸini düşünüyoruz. Dolasıyla Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

MARMARA’YA 7 VE ÃœZERÄ° UYARISI

Olası büyük Marmara depremiyle ilgili de çarpıcı uyarılarda bulunan Görür, şunları kaydetti:

“ABD’li bilim adamları liderliÄŸindeki bir ekip 2000 yılında bir araÅŸtırma yaptılar. Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize etti; 1999’dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi’nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaÅŸması yüzde 47’dir. Daha önce yüzde 64’tü. Bunun dediÄŸi 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her ÅŸeyi söylediÄŸi halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

General ve amirallerin ataması Resmi Gazete’de

HIZLI YORUM YAP