22 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Rekabet Kurumu WhatsApp kararının gerekçesini açıkladı

Rekabet Kurumu, WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili olarak bu yılın başında başlattığı soruşturmanın gerekçeli kararını açıkladı.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi gündemden bir türlü düşmüyor. Pek çok ülke ve kurumda soruna neden olan sözleşme, Türkiye’de de Rekabet Kurumu engeline takıldı. Konuyu değerlendiren yetkililer, yeni uygulamanın Türkiye‘yi kapsamayacağını açıkladı.

Buna göre Türkiye’deki kullanıcılar, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacak ve WhatsApp’ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecek. Son olarak Rekabet Kurumu, WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili olarak bu yılın başında başlattığı soruşturmanın gerekçeli kararını açıkladı.

Geri Adım Yok 

Rekabet Kurulunun 11.01.2021 tarihli, 21-02/25-M sayılı kararıyla başlatılan soruşturmanın kapsamından WhatsApp Inc.’in çıkarılmasına, yapılan yeniden değerlendirme sonucunda 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 11. maddesi çerçevesinde Rekabet Kurulunun 11.01.2021 tarihli, 21-02/25-10 sayılı Kurul kararının kaldırılmasına, geri alınmasına, değiştirilmesine veya yeni bir işlem yapılmasına yer olmadığına gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere Kurul Üyesi Ahmet Algan’ın farklı gerekçesi ve OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Gerekçeli kararda Rekabet Kurulu üyesi Ahmet Algan imzasıyla yer alan farklı gerekçede ise şu görüşlere yer verildi:

1-Soruşturma tarafı teşebbüslerin, Türkiye’deki kullanıcıların gerek herhangi bir Facebook ürününün kullanımıyla paylaşılan gerekse de ağ kullanırken tarayıcı veya cihaz aracılığı ile otomatik olarak iletilen verilerinin, kendi aralarında paylaşılmasının

2- Kullanıcıların, soruşturma tarafı teşebbüslerden aldıkları ürün ve hizmetler kapsamında sundukları verilerinin başka ürün ve hizmetler kapsamında kullanılmasına yönelik getirilen koşulların, durdurulmasını içeren yeni bir geçici tedbir kararı alınmasının gerekli olduğu kanaatindeyim.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rekabet Kurulu onay verdi…

HIZLI YORUM YAP