18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kullanıcısına saÄŸladığı avantajlar ve üretimdeki kalite anlayışından dolayı yeni nesil yük vagonlarının çok uluslu ÅŸirketlerin ilgisini çekmeye devam ettiÄŸini dile getirdi.
Avrupa’da faaliyet gösteren firmalar adına üretilecek yeni nesil yerli yük vagonları için TÜDEMSAÅž ve Gök Yapı AÅž arasında üç protokol imzalandığını belirten Turhan, Avusturya merkezli GATX firması için geçen yıl imzalanan 150 adet 80 feetlik Sggrs tipi konteyner taşıma vagonu üretilmesine dair protokolün güncellendiÄŸini, üretim planına aynı vagondan 250 adet daha ilave edildiÄŸini kaydetti.
Turhan, geçen yıl üretimine baÅŸlanan vagonların imalatına bu yıl da devam edileceÄŸine dikkati çekerek, “TÜDEMSAÅž-özel sektör iÅŸ birliÄŸiyle GATX firması için toplamda 400 adet Sggrs tipi yük vagonu üretilecek.” diye konuÅŸtu.
Avrupa merkezli TOUAX firması içinde üretim yapılacağını anlatan Turhan, “TOUAX firmasına 200 adet 90 feetlik konteyner taşıma vagonu ve 600 adet boji üretilmesi karara baÄŸlandı.” ifadelerini kullandı.
Bu sipariÅŸin tamamlanmasının ardından ek sipariÅŸ verilebileceÄŸine iÅŸaret eden Turhan, “TÜDEMSAÅž ve Gök Yapı AÅž arasında Avrupa’da faaliyet gösteren baÅŸka bir lojistik firması için 18 adet yük vagonu ve 54 adet H tipi boji üretilmesi için de protokol imzalandı.” dedi.
İmzalanan protokollerle TÜDEMSAÅž-özel sektör iÅŸ birliÄŸiyle üretilerek Avrupa’ya ihraç edilecek yeni nesil yük vagonları ve bojilerin ÅŸirketin üretim planına alındığını bildiren Turhan, 2020-2022 Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında TÜDEMSAÅž Genel MüdürlüÄŸünde söz konusu yük vagonlarının imalat planlamasının yapıldığını anlattı.
AA
Kadın astsubaylar göreve hazır…
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
296517 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109440 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29345 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24351 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23101 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan