30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Türkiye en ucuz doÄŸalgazı tüketiyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2022 yılı bütçe sunumunu gerçekleştirdi. Dönmez, Avrupa'da enerji krizi yaşandığına dikkat çekti, "Türkiye’nin Avrupa’nın en ucuz doğalgazını tükettiğini" söyledi. Bakan Dönmez, doğalgazda arz sorunu yaşanmayacağını da vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrik tüketimimiz 2020 yılında 306,1 milyar kilovatsaate ulaÅŸmıştır. 2021 yılı tüketimimizin de geçen yıla göre yaklaşık yüzde 8 artış göstermesini öngörüyoruz” dedi.

Bakan Dönmez, şöyle devam etti:
“2000’li yıllarda sadece 5 ÅŸehrimizde doÄŸalgaz kullanılmaktayken, bugün 81 ilimizin tümüne ve 604 ilçe ve beldemiz ile 171 OSB’ye doÄŸalgaz ulaÅŸtırılmış durumdadır.

Her bir vatandaşımızın doğalgaz konforunu yaşaması adına mümkün olan bütün yerleşim yerlerine doğalgaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yaptığımız planlama ile 2021-2026 döneminde ilave 367 yerleşim yerine daha doğalgaz arzı sağlanacağının müjdesini de vermek isterim.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye botanik EXPO’lara hazırlanıyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.