30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Özel Tanımlı Ürünlerin Tarife Kontenjanlarına İtiraz Süresi Doluyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ekonomik Tarife Sorunları Gurubu (ETSG) Sektör Duyurusunu yayımladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ekonomik Tarife Sorunları Gurubu (ETSG) Sektör Duyurusunu yayımladı.

Duyuruda Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla sanayicilerin ihtiyaç duyduğu hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretim tüketimi karşılamayan ürünlerde ise kota başvurularının, Türkiye temsilcilerinin de yer aldığı toplantılarda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı anımsatıldı.

Bu kapsamda, AB ya da Türk firmalarınca 01/01/2024 tarihinden itibaren tarife kontenjanı uygulanması talep edilen 52081216 ve 52081296 GTP kodları altında bulunan özel tanımlı ürünlerin yer aldığı tablo yayımlanarak ürünlere ilişkin itirazların Ticaret Bakanlığına en geç 05/05/2023 tarihine kadar intikal ettirilmesi gerektiği bildirildi. Başvuruların işleme konulabilmesi için son başvuru tarihine kadar Ticaret Bakanlığı’ndan evrak kayıt numarası almış olması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan listede yer alan ürünlerin özel tanımlı olmasından dolayı firmalar tarafından GTP’den ziyade ürün tanımlarının incelenip tanımı karşılayacak üretimin bulunması durumunda başvuru yapılmasının önem arz ettiği bildirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dış Ticarette Kaçakçılık Suçları: “EÅŸyanın NiteliÄŸi”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.