20 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmektir”

Raf ve sergileme üniteleri üretmek üzere 1976 yılında Bursa’da kurulan Gökçelik, günümüzde 70 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 45 yıldır yeniliklere ayak uydurarak başarısını her daim artıran Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras’la konuştuk. Rekabet.net’in sorularını yanıtlayan Aras, dijital dönüşüme vurgu yaparak, “Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmektir” dedi.

Özge Comba Alkış

“Rafın olduğu her yerde” sloganıyla adından söz ettiren Gökçelik, kurulduğu günden bu yana Türkiye perakendesinin ve endüstrisinin, geçirdiği gelişim sürecinin içinde bulunarak üretimini sürdürüyor.

Depo ve raf sistemleri, market teşhir ekipmanlarıyla ilgili müşteri hayallerini yaratıcı tasarımlarla süsleyen Gökçelik, dijital ve akıllı teknolojilerle üretim yapıyor, sürdürülebilirlik ve kalite anlayışıyla da dünyanın farklı ülkelerindeki müşterilerine katma değer yaratıyor.

Rekabet.net olarak, Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras’la gündemdeki birçok konuyu konuştuk. İhracatı arttırmadaki en önemli adımın fark yaratmak olduğunu kaydeden Aras, rekabet edebilmede dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Aras, ekonomik krizden çıkmanın da yol haritasını açıkladı…

İşte röportajımız…

 “FARK YARATTIĞINIZDA MÜŞTERİ SİZİ BULUYOR”

İhracatı arttırmak konusunda neler yapıyorsunuz?

“Depo ve raf sistemlerinde Gökçelik olarak Bursa’dan 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İnovasyona önem veriyor, ÜR-GE faaliyetleri ve özel tasarımlar ile fark yaratarak, yeni ürünler geliştiriyoruz. Son geliştirdiğimiz kasa altlığı Hassan markası ile son satın alma noktası (P.O.P.- Point of Purchase) satışlarını ön plana çıkardık. Ergonomik yapısıyla hem tüketici hem de kullanıcıya kolaylık sağlıyor.  Ürünlerde ya da hizmet kalitesinde bir fark yarattığınızda tüketici de sizi nerede olursanız buluyor. Bu sizin ihracatınızı da olumlu yönde etkiliyor. İnovatif ürünler, fuarlar, dijital dünya tüketiciyle aranızda bağ kurmanızı sağlıyor. Türkiye’nin ihracatı arttırma hedeflerine biz de sanayici olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.”

“REKABETTE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ”

Dijital gelişmelere bakıldığında Türkiye bu duruma ne kadar ayak uydurabiliyor? Bu konuda başarılı olabilecek miyiz?  Gökçelik olarak adımlarınız nelerdir?

“Türkiye’nin sunucu ve alt yapı yatırımlarını tamamlaması bu dönüşümü hızlandıracaktır ve firmalara teşvik  olacaktır.

Pandemiyle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Dijital sistemler hayatımıza yerleşti. Küresel dünyada rekabet edebilmek için Yeni Nesil Teknolojiler ve Endüstri 4.0 IoT Nesnelerin interneti ve dijital dönüşüm kaçınılmaz oldu. Biz de dijitalleşme ve endüstrileşmede yeni teknolojilere yatırım yaptık. Depo ve raf sistemleri üretiminde Gökçelik olarak, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 yaptığımız yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık.”

“Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmek”

Pandemi, devam eden ekonomik dalgalanma ve savaş… Hepsi arka arkaya geldi… Ve sanayiciyi olumsuz yönde etkiledi. Bu etki ne size kadar zarar verdi? Bursa sanayicisi ne durumda?

“Pandemiden tüm sanayiciler etkilendi. Hammadde ve enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Enerji krizine karşı mutlaka orta ve uzun vadede enerji planı olmalıdır. Riskler ve krizler değerlendirilerek alternatif enerji yol haritası oluşturulmalıdır. Krizden çıkış yolu üretmek ve ihraç etmektir. Türkiye tüm risklere karşı güçlü bir ülkedir. Türkiye önündeki kur riski, savaş riski konularına hazırlıklı olduğu sürece ihracattaki pozitif tablo devam edecektir.”

“YEŞİL DÖNÜŞÜME HAZIRLIK”

Sanayicinin en önemli gündemi şu sıralar yeşil dönüşüm… Gökçelik bu konuda neler yapıyor ve yapacak?

“Sürdürülebilir bir yaşam için iş yapış süreçlerimizi yeşil dönüşüme uygun şekilde tasarladık. Avrupa’nın gelecek dönem sanayi politikası ve ekonomik büyüme stratejisi yeşil dönüşüm üzerine kuruludur. Sera gazının azaltılmasında üretim, tüketim, yaşama ve çalışma biçimlerinde kaynak verimliliğini gündemine alır. Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen ve ekonomimiz ile özellikle dış ticaretimizde önemi büyük olan yeşil dönüşümün Türkiye için yarattığı ekonomik fırsatları değerlendirmeliyiz.

Gökçelik olarak, ISO 14001 çevre  ve I-REC Uluslararası Yeşil Enerji Sertifikasımızı aldık. Bir fabrikamızın çatısına güneş enerjisi yatırımımızı yaptık. Bu yaz geri dönüşünü bekliyoruz. Tüm fabrikalarımızda forkliflerimizi elektrikli forkliflere çevirdik. Karbon ölçümlerimizi yaparak, düşürmek için 2023 yılına kadar planlamamıza başlamamız gerekli.”

“GÜVENİLİR MARKA OLMAK”

Gökçelik bir marka… Bu markayı yaratırken en önemli ilkeniz ne oldu? Başarıya giden yolda, yola yeni çıkacaklara vermek istediğiniz mesaj ne olur?

“Kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı iş yapış süreçlerinden ödün vermeden, yeni teknolojiler ve yeni yatırımlar ışığında inovatif ürünlere öncelik vererek, dürüst ve güvenilir marka olmak başarının en büyük anahtarıdır.”

Rekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

NOSAB Başkanı Erol Gülmez iddialı; “Yetki verin elektrik ithal etmeyi bitirelim”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.