22 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Güne 17,33 seviyelerinden baÅŸlayan dolar/TL, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından 16,4798 ile 6 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Dolar/TL, saat 20.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 3,5 azalışla 16,7460’tan iÅŸlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 3,3 düşüşle 17,6660’tan, sterlin/TL yüzde 3,5 deÄŸer kaybıyla 20,5510’dan alıcı buluyor.
Dolar endeksi, dünkü kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 104,2’den iÅŸlem görürken, avro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,0545 seviyesinde hareket ediyor.
Analistler, enflasyon ve resesyon arasında gidip gelen endişelerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, açıklanan veriler, emtia fiyatlarının seyri ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile döviz piyasasındaki oynaklığın sürdüğünü söyledi.
Yurt içinde ise BDDK‘nin arka arkaya açıkladığı yeni adımlarının TL varlıkları desteklediÄŸine iÅŸaret eden analistler, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) düzenleyeceÄŸi Merkez Bankacılığı Forumu’nda ECB BaÅŸkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası (Fed) BaÅŸkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) BaÅŸkanı Andrew Bailey’in açıklamalarının kritik önem taşıdığını kaydetti.
Analistler, gelecek haftanın veri gündeminin de yoÄŸun olduÄŸunu ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksi için 105’in direnç, 103,9’un destek konumunda bulunduÄŸunu bildirdi.
Bu arada BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verildi.
Bu kapsamda, bankalar ve finansal kuruluÅŸlar dışındaki bağımsız denetime tabi ÅŸirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığının 15 milyon liranın üzerinde olması halinde, bu ÅŸirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10’unu aÅŸması durumunda, söz konusu ÅŸirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmayacak.
AA
BDDK’dan finansal istikrarı destekleyici yeni adım
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan