05 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa’da kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bursa Åžehirlerarası Otobüs Terminali’nin çatı kısmının bir bölümünde kuvvetli yağış nedeniyle çökme meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ekipleri sevk edildi.
Terminalde bulunan park halindeki bazı araçlarda hasar oluşurken, yaralının olmadığı bildirildi. Kent merkezinde kuvvetli, gök gürültülü sağanak nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.
Yağış nedeniyle Kent Meydanı, İstanbul Caddesi ve Ankara Yolu Caddesi’nde trafik yoÄŸunluÄŸu görülürken, yollardaki su birikintileri sebebiyle sürücüler güçlükle ilerledi.
Ayrıca Mudanya ilçesindeki bazı mahallelerde saÄŸanak nedeniyle sel meydana geldi. HalitpaÅŸa Mahallesi DeÄŸirmendere Caddesi’nde bulunan araçlar, banklar, saksılar ve çeÅŸitli malzemeler suda sürüklendi. İlçedeki bazı bölgelerde de sel suları hasara yol açtı. Olay yerinde ekiplerin çalışmaları sürüyor.
Ayrıca Osmangazi ilçesindeki kırsal Karabalçık Mahallesinde de sel ve taşkın etkili oldu. Selde 2 evi ve tarım arazilerini su bastı. Bazı araçlar da suda sürüklendi.
Gemlik’in Balıkpazarı Mahallesinde ise, sahil bölgelerinde biriken sular sürücülere zor anlar yaÅŸattı.
Bursa-Eskişehir kara yolu üzerindeki Mezitler mevkisinde ise şiddetli yağış nedeniyle su birikintileri oluştu. Sürücüler bu yolda ilerlemekte güçlük yaşadı.
Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ, Mudanya’da yağıştan etkilenen mahallelerde inceleme yaptı.
İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Canbolat, yoğun ve etkili yağış sonrası iş yerlerinde, evlerde hasarlar ve su baskınları oluştuğunu söyledi.
TaÅŸan yaÄŸmur suları nedeniyle sokakların bazılarının kapandığını belirten Canbolat, “Åžuna şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybımız yok. İlk dakikadan itibaren de valilik olarak, AFAD olarak, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığımız ve diÄŸer ekiplerimizin tamamı kaymakamımız olaya müdahil konumdayız. Ekiplerimizle seferber olduk.” dedi.
Hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandığını dile getiren Vali Canbolat, sabaha kadar çalışıp sokaklarda sel görüntüsünü temizleyeceklerini de kaydetti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise can kaybı olmadığı için mutlu olduklarını aktararak, 13 ilçeden ihbar aldıklarını söyledi.
Ekiplerin çalışarak Mudanya’da hayatı normale döndürmek için uÄŸraÅŸ verdiÄŸini belirten AktaÅŸ, “Sabaha kadar ekipler çalışacak burada yani Allah’ın izniyle hayatın normale döndürmeye çalışacağız. Kronik olan birkaç sorun var özellikle yukarıdaki dereyle alakalı onun da en kısa zamanda bertarafıyla ilgili çalışma yapacağız. Gerçekten son otuz yılın belki de en büyük yağışı. Anormal bir yağış ve uzun süreli bir yağış seyretti.” diye konuÅŸtu.
AktaÅŸ, AFAD, DSi, BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri olmak üzere birçok kurumun Mudanya’da gece boyunca da çalışacağını ifade etti.
Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise selden etkilenen bölgelerde ilçe belediye ekiplerinin çalışma gerçekleÅŸtirdiÄŸi kaydedildi.
Diğer yandan Yenişehir ilçesinde de fırtına ve yağış nedeniyle çınar ağacı yola devrildi. Olayda can kaybı ve yaralı olmazken, bir motosiklet zarar gördü.
AA
Bursa’da terminalin çatısı çöktü
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
42184 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16602 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15971 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15152 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14842 kez okundu
Bursaspor için tek yürek! Taraftar stadyuma akın etti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey tutuklandı
Gübre İthalatında Vergi Oranları Değişti
“Sosyal medyaya 3 ay içerisinde kimlikle girilecek”
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
Bursaspor için tek yürek! Taraftar stadyuma akın etti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey tutuklandı
Gübre İthalatında Vergi Oranları Değişti
“Sosyal medyaya 3 ay içerisinde kimlikle girilecek”
LGS’ye milli maç ayarı! Tarihi deÄŸiÅŸti
Memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu
Nisan ayı kira zam oranı belli oldu
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı
Mustafa Bozbey ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Dış açık martta 11,3 milyar dolar
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan