18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanı Mehmet MuÅŸ, bakanlıkta düzenlediÄŸi basın toplantısıyla ÅŸubat ayına iliÅŸkin dış ticaret verilerini açıklıyor. Mehmet MuÅŸ ihracatın ÅŸubatta 20 milyar dolar, ithalatın ise 28,1 milyar dolar olraka gerçekleÅŸtiÄŸini açıkladı. Böylece Türkiye’nin dış ticaret açığı ÅŸubatta yıllık yüzde 142 artışla 8,1 milyar dolara yükseldi.
Bakan MuÅŸ’un açıklamaları şöyle:
“Hem Rusya hem de Ukrayna Türkiye’nin önemli bir ticari ortağı. Türkiye, her iki ortağı da kaybetmeden süreci atlatmak için gereken adımları atacaktır.
İhracatımız şubatta yıllık yüzde 25,4 artarak 20 milyar dolar oldu. Bu rakam tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamıdır. İthalatımız ise şubatta yaşanan son dönemlerde yaşanan ve beklenmedik ağır kış koşulları ve enerji fiyatlarındaki artışın bir sonucu olarak İthalat 28,1 milyar dolara oldu. Dış ticaret hacmimiz yıllık yüzde 36,4 artışla, 48,1 milyar dolara yükselmiştir.
Şubatta enerji ithalatımız 8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Enerji hariç tutulduğunda ithalat 20,1 milyar dolara geldi. Şubatta ihracatın ithalatı karşılama oranı enerji hariç bakıldığında yüzde 95,4 olarak gerçekleşmiştir. İhracatçı firma sayımızı geçen yılın aynı dönemine bakıldığında 5 binden fazla artış göstermiştir.
Tüm bu veriler ışığında ülkemiz geçmiş yılın aynı dönemine göre oldukça güçlü bir ihracat performansı göstermiştir. 2022 yılının kalanında da bu güçlü performansın süreceğini ve ihracatta yeni rekorlara ulaşacağımıza inancımız tamdır. Zira yıllıklandırılmış ihracat rakamımız 2022 OVP hedefi olan 230,9 milyar doları aşarak 231,9 milyar dolara ulaşmıştır.
Hedefimiz sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği üzere 2022 yılı 250 milyar dolar ihracat hedefini yakalamak ve geçmektir. İhracatımızla birlikte ekonomimizde gördüğümüz başarılar doğru yolda olduğumuzu göstermiştir.
İhracatı Geliştirme A.Ş, faaliyete geçti
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
296418 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109434 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29340 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24346 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23096 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan